13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstava “Carevo novo odijelo” u Kotoru

Carevo novo odjelo

Predstava Carevo novo odijelo rađena u koprodukciji Hercegnovskog pozorišta i Herceg festa, a u režiji Petra Pejakovića biće odigrana na Velikoj sceni kotorskog Kulturnog centra „Nikola Đurković” u Kotoru, u utorak 11. decembra u 19 sati.

Prodaja ulaznica po cijeni od tri eura biće na dan igranja predstave od 10 do 12 i od 17 do 19 sati.

“Koproducenti su predstavu najavili kao porodičnu, teatarsku priču za sve od 9 do 99 godina, a riječ je o ‘drugačijoj’ bajci koja dotiče ozbiljna pitanja svih vremena: vlast i zloupotrebu vlasti, laž i istinu, manipulaciju, riječ je o storiji koja vlast sagledava kao zamku u koju lako upadaju i oni koji je nose i oni koji je “trpe”.

Osim reditelja, Petra Pejakovića koji je jedan od najznačajnijih pozorišnih stvaralaca u našoj zemlji, svi autori su iz Herceg Novog: dramaturg Đorđe Stanojlović, scenograf Vojislav Kilibarda, kostimograf Jelena Vasiljević, producentkinja Milina Kovačević, uz glumce koji su bezmalo hercegnovska muška reprezentacija profesionalaca afirmisanih na crnogorskoj pozorišnoj sceni: Dejan Đonović, Goran Slavić, Miloš Pejović i Vladimir Milošević” – stoji u najavi koja nam je proslijeđena iz Kulturnog centra.

Najčitanije