8 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstava “Ćelava pjevačica” u Dvorani „Park“

Premijera predstave Ćelava pjevačica

Predstava “Ćelava pjevačica”, poslednji komad reditelja Jagoša Markovića koji je otišao u legendu, biće izvedena 10. decembra u 20 sati u Dvorani “Park”.

Novu verziju drame kojom je pedesetih godina prošlog vijeka ustanovljen novi žanr, teatar apsurda, Marković je režirao u produkciji Centra za kulturu Tivat, a za ovu predstavu je, kako se pokazalo, dobio i poslednju nagradu u karijeri Plaketu “Ivana Tomičić” za poseban doprinos teatru i festivalu Purgatorije.

On je odlučio je da njenu radnju iz Londona, preseli u Boku Kotorsku u stan jedne gospodske kotorske familije, te da britansku uštogljenost originalnih aktera ove drame pretvori u mediteransku lepršavost, ali i fjaku tako karakterističnu za žitelje našeg zaliva. Ključnu ulogu u tome imao je prevod Joneskove drame na bokeški dijalekt i njeno prilagođavanje lokalnim prilikama, smjeli zahvat koji potpisuje Neven Staničić.

U najnovijoj verziji čuvenog Joneskovog djela igraju – Olga Odanović i Branko Vidaković kao bračni par Borio, Momičo Otašević kao gospodin Lazari i Dubravka Drakić kao njegova koketna supruga, Branimir Popović kao u prostoru, vremenu i emocijama poluizgubljeni Kapo pompijeri i Sandra Bugarski kao služavka Meri od Merica.

Predstava je premijeru imala na ovogodišnjem Festivalu mediteranskog teatra “Purgatorije”, a za svako izvođenje u Tivtu i na gostovanjima tražila se karta više. Publika u Herceg Novom ima priliku da među prvima vidi ovaj komad, nakon publike u Beogradu i Nikšiću gdje je predstava učestvujući na Festivalu glumca i nagrađena: Grand Pri za glavnu žensku i glavnu mušku ulogu (Odanović/Vidaković)

Ulaznice po cijeni od 12 eura se mogu kupiti na blagajni Dvorane “Park” od 9 do 20 časova radnim danima i subotom, a rezervacije se mogu izvršiti na broj telefona: 068 851 031.

Najčitanije