20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstava “Mislim da treba da razgovaramo” u Tivtu

PLAKAT

Predstava “Mislim da treba da razgovaramo”, za koju je po motivima djela Ingmara Bergmana tekst napisala Dragana Tripković, a režirao Danilo Marunović, biće izvedena danas, ponedjeljak 18. mart u 20 sati u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat.

Ovaj komad Gradskog pozorišta iz Podgorice inspirisan je evropskim klasikom, ali su ga spisateljica Dragana Tripković i reditelj Danilo Marunović načinili vrlo naški prepoznatljivim. Glavni argument je glumački ansambl koji igra na način novog spontanog pozorišta brišući granice između teatra i života – izjavio je direktor Gradskog pozorišta Podgorica Stevan Koprivica.

Predstava govori o ljudskosti, intimi i smislu života. Nijedan Al bot ne može da utvrdi tačan broj ljudi koji su pronašli smisao. Ova predstava pruža otpor otuđenju, odljuđenju i ide u susret potrebi da se ispliva sa dna digitalnog bazena, gdje je čovjek najmanja jedinica mjere – kazala je Dragana Tripković.

Reditelj Danilo Marunonvić osvrće se na ljubavnu priču para kroz vrijeme, godine bivstvovanja i na ključ propasti porodice:

–  Jeste li primjetili da svaka porodica miriše drugačije? A sve počne jednim zaljubljivanjem. Jednim stanjem, poput emotivne gripe. Strast. Još strasti. I još. Pa prođe, i odraste u ljubav. Pa se iz ljubavi desi dijete. Ili djeca. Pa dijete dobije gripu, a strast zamjeni zabrinutost. Požudu počinju da dave boginje, zauške. Ipak, sve porodice mirišu drugačije. Sve se sruši jednom rečenicom. Obično to bude: „Mislim da treba da razgovaramo“.

U predstavi igraju: Milivoje Obradović, Vanja Jovićević, Miloš Pejović, Jelena Nenezić, Ivona Čović-Jaćimović i Pavle Popović.

Scenografiju potpisuje Smiljka Šeparović-Radonjić, kostimografiju je uradila Adrijana Pajić, a izbor muzike Danilo Marunović.

Ulaznice po cijeni od 7€ mogu se kupiti na blagajni Centra za kulturu Tivat radnim danima od 10.00h – 13.00h, 30min prije filmskih projekcija, 2h prije predstave, kao i putem fakture u dogovoru sa službenicom blagajne pozivom na broj +382 69 342 799.

Najčitanije