27.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavljen Program razvoja zdravstvenog turizma

MEK-konferencija

Crna Gora je bogata potencijalima koji predstavljaju ključne preduslove za razvoj zdravstvenog turizma, a usvajanje programa njegovog razvoja nešto je na čemu će se temeljiti sve dalje aktivnosti, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

U Bečićima je proteklog vikenda održana jubilarna Regionalna konferencija zdravstvenog, welness i SPA turizma, a ključna tema bila je predstavljanje Programa razvoja zdravstvenog turizma do 2023. godine, sa akcionim planom, koji je Vlada usvojila sredinom oktobra.

Konferenciju je organizovala Medical SPA Asocijacija Crne Gore u saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma Crne Gore i uz podršku Ministarstva ekonomskog razvoja.

Ovogodišnja konferencija pod nazivom Zdravstveni turizam – Put za cjelogodišnji turistički proizvod, okupila je ugledne domaće i strane stručnjake, operativce i konsultante iz područja medicine i turizma, predstavnike hotelijerske i wellness industrije koji nude odgovore na neka od ključnih pitanja o fazama razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori i regionu.

Predstavnica Ministarstva ekonomskog razvoja, Sandra Bojanić, tokom konferencije je govorila o značaju razvoja zdravstvenog turizma, predstavljajući neke od aktivnosti koje će Ministarstvo u saradnji sa ostalim zainteresovanim stranama realizovati u narednom periodu, kako bi u godinama koje slijede Crnu Goru pozicionirali kao prepoznatljivu zdravstvenu destinaciju.

“Upravo zbog značaja kakav ima Program razvoja zdravstvenog turizma, njegovo predstavljanje je bilo centralna tema ovog događaja, a govorilo se i o izazovima kojima je potrebno odgovoriti u cilju što bolje primjene dokumenta”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo ekonomskog razvoja, osim ovog, posebnu pažnju posvećuje izradi drugih strateški značajnih dokumenata, posebno vodeći računa o tome da sve planirane aktivnosti budu sinhronzovane kako bi u narednim godinama na najbolji način oblikovale turističku ponudu Crne Gore.

Konferencija zdravstvenog turizma predstavlja jedan od najznačajnijih događaja ove vrste, a koji se organizuje u ovom dijelu Evrope. S obzirom na jubilej zbog deset godina postojanja, predsjednik organizacionog odbora Vlatko Stijepović uručio je prigodna priznanja institucijama i pojedincima za doprinos u afirmaciji zdravstvenog perioda u proteklom periodu.

Priznanja su uručena Ministarstvu zdravlja, Institutu za standardizaciju Crne Gore, Privrednoj komori (PKCG), Uniji poslodavaca, Institutu “Simo Milošević”, kao i zaslužnim pojedincima iz zemlje i inostranstva.

Izvor:Mina

Najčitanije