8 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavljen projekt “Riječke gastronomske luke”

Rijeka Riva

Projekt “Riječke gastronomske luke”, cilj kojega je povezivanje ugostiteljskih objekata i razvoj novog gastronomskog brenda, pokrenula je Turistička zajednica Grada Rijeke u suradnji s riječkom tvrtkom Abisal, a predstavljen je u četvrtak na botelu Marina u riječkoj luci.

Projekt su predstavili direktor riječke turističke zajednice Petar Škarpa i inicijatorica projekta i predstavnica tvrtke Abisal Karin Mimica, naglasivši da je osnovni cilj projekta pomoći građanima da se bolje snađu u šarolikoj ponudi, a ugostiteljima da se profiliraju kroz zajedničku marketinšku platformu riječke gastronomske ponude.

Škarpa je istaknuo da se Rijeka može pohvaliti bogatom i šarolikom ugostiteljskom ponudom te da se s ubrzanim razvojem ponude, javila potreba za pronalaskom novih marketinških rješenja za prezentaciju riječke gastronomije.

S tim ciljem pokrenut je projekt “Riječke gastronomske luke”, koji će građanima i gostima olakšati odabir ugostiteljskih objekata, a restorani će, uz pomoć osmišljenog komunikacijskog modela, moći bolje predstaviti svoju ponudu.

Gosti će lakše pronalaziti informacije o objektima, hrani i piću, s obzirom na društvo u kojem dolaze i dodatne sadržaje koje objekti pružaju, ovisno o tome traže li mjesto za nedjeljni ručak s obitelji, poslovni sastanak, marendu, mjesto s lokalnim, ribljim ili egzotičnim specijalitetima…

Prijavljeni ugostiteljski objekti, koji ispunjavaju propisane uvjete, nosit će titulu odabrane riječke gastronomske luke kao garanciju kvalitete ponude i usluge te će postati glavni aduti riječke gastronomije, rekao je Škarpa.

Autorica projekta Karin Mimica navela je da je do sada prispjelo 20-ak kandidatura za različite gastronomske luke iz sedam restorana, jer se svaki restoran može kandidirati u najviše tri kategorije, a njih još 10-ak osmišljava opis svoje ponude.

U prvoj podjeli riječke gastronomske ponude na luke predložene su: romantične gastronomske luke, obiteljske gastronomske luke, poslovne gastronomske luke, ribarske luke, veganske luke, luke za vinske znalce, pivske gastronomske luke, luke lokalnih namirnica te luke posebnosti u koje pripadaju i restorani specijalizirani za kuhinje drugih destinacija i zemalja.

Dodala je da od ugostitelja i od građana dolaze novi prijedlozi kao što su – dnevne luke ili marendariji s dnevnom promjenom menija, radničke luke, degustacijske luke, barbeque luke, luke tapasa…

Obrazac za kandidaturu je ugostiteljima na raspolaganju on-line, a rok za prijavu je 15. februara.

Lista luka nadopunjavat će se i prijedlozima ugostitelja, a prvi nositelji titula različitih riječkih gastronomskih luka bit će proglašeni do aprila.

Izvor:Hina

Najčitanije