16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavnici Opštine Tivat obišli poljoprivredne proizvođače: Uvešće i podršku za živinarstvo

Predstavnici Opštine Tivat obišli poljoprivredne proizvođače

Sekretar Sekretarijata za turizam i preduzetništvo Opštine Tivat, Petar Vujović i savjetnica za poljoprivredu Radmila Kilibarda, posjetili su dio poljoprivrednih gazdinstava na području opštine Tivta radi upoznavanja poljoprivrednika sa modelima podrške koje lokalna uprava pruža korisncima u oblasti poljoprivrede.

Predstavnici Opštine posjetili su poljoprivredna gazdinstva Vladimira Španovića (primarna poljoprivredna proizvodnja, povrtarstvo, voćarstvo i stočarstvo), Gvozdena Balšića koji se bavi pčelarstvom, Marije Damjanović, koja se razvija maslinarstvo i stočarstvo, kao i domaćinstvo Edija Garbina, koji se bavi pružanjem turističkih usluga u svom domaćinstvu u Gornjoj Lastvi.

U toku je javni poziv za prijavu za podršku Opštine Tivat poljoprivrednicima, a Sekretarijat pruža dodatnu pomoć u popunjavanju aplikacija.

„Praksa obilaska poljoprivrednih gazdinstava i neposredna komunikacija sa poljoprivrednicima je model koji smo uspostavili od početka formiranja Sekretarijata za turizam i preduzetništvo. Kao neko ko je dobar dio radne karijere ostvario u privredi, apsolutno sam svjestan značaja direktne i neposredne komunikacije, i tijesne saradnje ne samo sa poljoprivrednicima, već i sa svim akterima koji učestvuju u kreiranju ekonomskog i društveno-političkog života našeg grada. Jedino razgovarajući otvoreno o zahtjevima, potrebama i stvarnim problemima sa kojima se naši poljoprivredni proizvođači svakodnevno suočavaju u obavljanju svog teškog i mukotrpnog posla, možemo na pravi način sagledati na koji način im možemo konkretno pomoći”, rekao je Vujović.

Predstavnici Opštine Tivat obišli poljoprivredne proizvođače

Jedna od ideja poljoprivrednika bila je aktivniji razvoj živinarstva, pa će već od sljedeće godine, pored trinaest podsticaja koliko ih sada ima u portfoliju, Sekretarijat uvesti i podršku uzgajivačima iz oblasti živinarstva.

Broj registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u opštini Tivat se povećao sa 31 koliko ih je bilo registrovano 2017. na 48 u 2018.godini. Sekretarijat za turizam i preduzetništvo i u narednom periodu nastaviće sa konkretnim aktivnostima u cilju stimulisanja razvoja poljoprivrede.

Izvor:S.L

Najčitanije