13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Pregled vijesti iz svijeta

Bratislava
Bratislava

NASHVILLE – Tri osobe ranjene su kada je kamper u petak rano ujutro eksplodirao u središtu Nashvillea, a policija drži da se radi namjernom incidentu. Policija je blokirala četvrt, a u istrazi sudjeluju FBI i federalna agencija za oružje i eksplozive. Bijela kuća je navela da je predsjednik Donald Trump upoznat sa situacijom.

BRATISLAVA – Slovačka je potvrdila rekordnih 4046 zaraza koronavirusom u posljednja 24 sata, objavile su zdravstvene vlasti te zemlje. Zdravstvene organizacije već su upozoravale da se bolnice približavaju granicama svojih kapaciteta i kritizirale vladino postupanje u pandemiji, opisavši ga “kaotičnim”.

BEOGRAD – Epidemiološka situacija u Srbiji i dalje je vrlo teška, idemo jedan korak naprijed, dva nazad, ocijenio je član kriznog stožera dr Branislav Tiodorović u danu kad Srbija bilježi 49 umrlih i gotovo 9700 hospitaliziranih. Stožera je imao podijeljena stajališta medicinskog i političkog dijela treba ili ne djelomice ublažiti aktualne epidemiološke mjere i dopustiti da trgovački centri i uslužne djelatnosti tijekom vikenda uoči Nove godine rade do 20 sati, umjesto da budu zatvoreni od 18 sati do ponedjeljka.

BEČ – Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko potvrdio je da bi uskoro trebao otići s te dužnosti i da je kandidat za njegova nasljednika Nijemac Christian Schmidt. Austrijski diplomat je potvrdio da je Njemačka za njegova nasljednika predložila političara Kršćansko-socijalne unije i bivšeg ministra poljoprivrede Christiana Schmidta.

Najčitanije