15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Slovenska pametna kućica za ptice već prikupila više od dva miliona eura na Kickstarteru

Pametna kućica za ptice

Slovenski tim uspješno napreduje s projektom pametne kućice za ptice Bird Buddy na platformi za crowdfunding Kickstarter. Do sada je u predbilježbama prikupljeno čak 2,2 miliona eura, a projekt je podržan

Projekt pametne kućice za ptice Bird Buddy razvio je pretežno slovenski poduzetnički tim, koji nastavlja svoju uspješnu kampanju na globalnoj internetskoj platformi za crowdfunding Kickstarter.

Na početku kampanje osnovni cilj bio je prikupiti 50.000 eura. Kampanja prikupljanja sredstava namjerava se završiti 14. januara 2021.

Osnovni set pametne kućice za ptice Bird Buddy uključuje moderno dizajniranu kućicu za ptice sa spremnikom za hranu za ptice i odvojivim modulom koji uključuje mali ugrađeni kamkorder s mikrofonom i senzorom pokreta. Senzor otkriva dolazak ptice i putem bežične veze i mobilne aplikacije obavještava vlasnika kućice za ptice. Tada korisnik može koristiti aplikaciju za fotografiranje ptice.

Uz pomoć tehnologija umjetne inteligencije, aplikacija također prepoznaje vrstu ptice, omogućuje korisniku uređivanje i dijeljenje fotografija ptica te nudi savjete o prikladnoj hrani za pojedine vrste ptica. S ugrađenim mikrofonom prepoznaje vrstu ptice i nakon oglašavanja. Prema planu, proizvodnja kućica za ptice započet će sredinom 2021. godine, a započet će ih opskrbljivati pristalicama u rujnu 2021. godine, prema web mjestu na Kickstarteru.

Najuspješnija slovenska kampanja na platformi prije pametne kućice za ptice bio je električni bicikl Flykly, s kojim su njegovi autori prikupili nešto više od 700.000 dolara.

Izvor:seebiz.eu

Najčitanije