20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Premijer Marković 24. decembra otvara novi terminal na Aerodromu Tivat?

ulaz u novi terminal

Novi odlazni terminal površine 1.300 kvadrata na Aerodromu Tivta biće zvanično otvoren u ponedjeljak 24.decembra, a  najvjerovatnije će ga oficijelno inaugurisati i u rad pustiti predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković – nezvanično saznajemo u preduzeću Aerodromi Crne Gore.

Novi privremeni objekat odlaznog terminala tivatske vazdušpne luke sagrađen je za manje od tri mjeseca, a gradila ga je podgorička kompanija „Fidija“. Terminal je namijenjen odlazećim putnicima, ima šest check-in šaltera za registraciju putnika i predaju prtljaga, kao i prostorije za predstavnike aviokompanija. Tu su i službene prostorije za predstavnike Uprave policije i Uprave carina, kao i toaleti za putnike. U sklopu objekta je i nov prostor za sortiranje prtljaga sa svom pratećom opremom uključujući i dvije nove linije za kontradiverzionu kontrolu.

unutrasnjost novog terminala

Vrijednost novog objekta sa svom opremom je oko 2,2  miliona eura, sagrađen je na slobodnom prostoru sa sjeverozapadne strane aktuelne aerodromske terminalne zgrade,  a kompletno ga je iz sopstvenih sredstava finansiralo ACG.

Završetkom novog odlaznog terminala stvoriće se znatno komforniji uslovi za putnike na tivatskom aerodromu gdje je najveći problem mala i neuslovna terminaln zgrada od oko 4.000 kvadrata, projektovana za godišnji kapacitet od 400.000 putnika, a kroz koju će ove godine proći ukupno čak preko 1,2 miliona putnika.

Planirano je da tokom ove zime na Aerodromu Tivat  radi novi terminal, dok će stara terminalna zgrada u tom periodu biti van upotrebe radi djelimične obnove i modernizacije pred nastupajuću ljetnju turističku sezonu.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije