25 C
Kotor

Slušaj online radio

Preminuo Dragan Janković bivši predsjednik Opštine Herceg Novi

Dragan Jankovic

Nakon kraće bolesti u Herceg Novom preminuo je Dragan Janković (67). U tri navrata bio je predsjednik, a jednom potpredsjednik Opštine Herceg Novi. Inicijator je i jedan od najistrajnijih realizatora ideje o osnivanju Herceg festa, Filmskog festivala, Sunčanih skala, prijatelj Hercegnovskog pozorišta, podrška Hercegnovskim aprilskim pozorišnim svečanostima na čiji je predlog festival nazvan HAPS.

Niz Jankovićevih funkcija obuhvatao je i zahtjevne zadatke predsjednika Upravnog odbora Instituta Dr Simo Milošević i Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele.

Radio je kao narodni pravobranilac, opštinski načelnik za privredu, član školskog Odbora SMŠ Ivan Goran Kovačić i član Upravnog odbora PVK Jadran.

Bio je sekretar i predsjednik Opštinskog odbora DPS-a, ali i član Glavnog odbora ove partije, više godina odbornik u hercegnovskoj SO, predsjednik i sekretar OIK-a, a prije svega toga i predsjednik Omladinske organizacije Saveza komunista.

Iz drugog plana, ali iskreno i snažno, osjećalo se njegovo snažno interesovanje i iskrena posvećenost kulturnom životu grada.

U obje oblasti djelovanja Janković je uvažavao mišljenje svojih saradnika i sugrađana, gradio je, gdje god je bio angažovan, odnose tolerancije, sklada, razumijevanja i poštovanja i dijelio sa svima istrajnu želju za napredak.

Sahrana Dragana Jankovića biće obavljena danas, 6. novembar u 15 sati, na Gradskom groblju na Savini.

Izvor:RTHN

Najčitanije