13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Prevaziđena očekivanja organizatora: Herceg Novi danas 16. izdanje jedinog komikona u Crnoj Gori

HSF

Tradicionalno, posljednji dan 16. Hercegnovskog strip festivala protiče na Toploj, u People’s Beach Bar-u. Crtanje za fanove, berza, iscrtavanje majica i druženje sa gostima festivala, polako se privodi kraju. Sa druge strane, učesnicima, čini se, teško će da padne rastanak sa jednom od najljepših obala na crnogorskom primorju.

Prema mišljenju jednog od organizatora festivala, Nebojše Mandića, manifestacija je prevazišla sva očekivanja.

,,Ovo je zaista bilo jedno vrlo intezivno druženje uz bogat program. Oduševljen sam, sve je bilo fantastično. Najbolja metafora našeg festivala je rečenica koju mi je juče saopštio Andrew Scott iz Liverpula, a koja glasi: ,,Ako neko želi da prevaziđe ovaj festival, moraće da nas povede na Mjesec”. To je nešto što opisuje ovogodišnji festival,” kazao je Mandić, a ujedno je i otkrio da već za sljedeću godinu imaju pripremljenu listu specijalnih gostiju.

Današnje crtanje na pjenu od mora, uljepšali su i hercegnovski školarci, koji su odlučili da sa učiteljicama posjete manifestaciju i uživo vide kako nastaju stripovi.

,,Sve mi se dopada, ovo je jako zanimljivo.”,

Nebojša Mandić

,,Volim da čitam, najviše mi se dopadaju stripovi.”,

,,Baš mi je lijepo i najviše mi se sviđaju crteži Betmena”, bili su samo neki od komentara oduševljenih mališana.

Program se nastavlja i večeras, kada ću u 20 sati nastupiti jedan od omiljenih hercegnovskih bendova, Low Voltage. Ljubitelji britpop-a i new wave-a, imaće priliku da uživaju u koncertu novosadskog bend GIFT, koji je u prethodne dvije večeri oduševio publiku Hercegnovskog strip festivala svojim žestokim i ekscentričnim performansom.

Najčitanije