26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Mamula Island otvara vrata posjetiocima, umjetnicima i gostima

Od polovine septembra u kompleksu hotela Mamula Island biće organizovani kulturni događaji, susreti sa domaćim umjetnicima i kulturnim radnicima, javnim ličnostima i mještanima prvenstveno Herceg Novog i Boke, kazao je danas novinarima generalni menadžer Mamula Island Hening A.Šaub (Henning A. Schaub). On je objasnio da će renomirani umjetnici i stručnjaci, na radionicama i organizovanim susretima  govoriti o svim aspektima zahtjevne obnove i rekonstrukcije stare austrougarske tvrđave.

“To će biti I dio pripreme za početak komercijalnog rada i naše namjere da prvo lokalnoj zajednici predstavimo sve faze obnove tvrđave, ali i ponudu koju smo  kreirali”, istakao je Šaub.

Mamula Island je butik hotel sa pet zvijezdica, nastao restauracijom tvrđave iz 19. vijeka u sofisticirani hotel & spa sa 32 sobe i apartmana, sa holističkim spa centrom, plažom, bazenima, restoranima i barovima. U okviru hotela se nalazi istorijsko-memorijalna galerija koja će čuvati uspomenu na cjelokupan istorijat ovog mjesta koji obuhvata i mračno poglavlje tokom Prvog i Drugog svjetskog rata.

Mamula

“Posebno nam je važno poštovanje sentimenta i osjećaja koja ljude vežu za ovaj prostor, pa ćemo kao i prethodnih godina zajedno sa Udruženjem boraca, 10. septembra  organizovati Memorijalni dan. Biće to prilika da razgovaramo  o načinu I procesu uspostavljanja sadržaja koje ćemo kasnije ponuditi u memorijalnoj galeriji , kao podsjećanje na istoriju ovog mjesta”, naveo je Šaub.

“Tvrđavu vidimo kao zaštitnika ulaska u zaliv , a nakon osvjetljenja ovog spomenika ušli smo u novu fazu života ovog spomenika izgrađenog prije 170 godina”, najavio je Šaub.

Destinacija će u ovom periodu biti predstavljena i eminentnim evropskim stručnjacima za restauraciju, konzervaciju i arhitekturu i prestižnim svjetskim medijima.

Henning A. Schaub

Generalni menadžer Mamula Island Hening A.Šaub bavi se razvojem poslovanja, brigom o novim zaposlenima, kao i zadovoljstvom gostiju. Radeći širom svijeta, 38-godišnji menadžer usredsrijedio se na to da kreira individualizovana iskustva za svakog gosta u luksuznom hotelu.

Šaub sada živi u selu Marovići na Luštici i kako naglašava ova sredina donijela mu je nova iskustva, ali i omogućila blizak život u skladu sa prirodom.

/Slavica Kosić/

Najčitanije