15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Prezentacija elaborata o arheološkim lokalitetima

Jedan od antickih tumula u Krtolima

Prezentacija Elaborata o valorizaciji arheoloških lokaliteta na području Tivta, održaće se  u srijedu 19.april u 19 sati u multimedijalnoj sali Opštine Tivat, u organizaciji opštinskog Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti.

Po prvi put, na jednom mjestu objedinjeni popis arheoloških lokaliteta uradila je radna grupa u sastavu mr Dubravka Nikčević – sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, mr Vilma Kovačević – arheološkinja, Dušica Kovačević – konzervatorka-restauratorka i Dragan Rajčević – saradnik na projektu. Osnovni zadatak, bio je utvrditi stanje postojećih arheoloških lokaliteta i predložiti mjere njihove zaštite, što čini dio smjernica iz opštinskog programa razvoja kulture.”- saopšteno je juče iz Opštine Tivat.

Ekipa je proteklih mjeseci obišla i sagledala stanje ukupno 18 arheoloških lokaliteta.  Namjera je da se kroz izradu Elaborata o njibhovoj valorizaciji,  zainteresovana, kako stručna tako i laička javnost, upozna sa stanjem ovih lokaliteta.

Elaborat ima dokumentacioni karakter i predstavlja polazište za potenciranje daljih istraživanja i preduzimanja mjera na zaštiti ovih i drugih potencijalnih arheoloških lokaliteta na podrulju najmanje bokeljske opštine.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije