12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Prezentacija resursa zaštićene zone na moru kod Petrovca i njegovog zaleđa

Predstavnici škole i NVO prilikom donacije

NVO MedCEM (Mediteranski centar za ekološki monitoring) uz pomoć NVO CZIP na području Buljarice organizovao posmatranje ptica (Birdwatching) za predstavnike medija i zainteresovane pojedince. Aktivnost je organizovana u okviru CEPF projekta “Podrška lokalnim zajednicama u zaštiti i promociji potencijalnog zaštićenog područja u moru Katič” u saradnji sa NVO Green Home i Crnogorskim društvom ekologa.

Osnovnoj školi u Petrovcu “Mirko Srzentić” donirana je ribolika skulptura “Velika kernja”, napravljenja u obliku kontejnera namenjenog prikupljanju plastičnih flaša. Cilj je podizanje svesti kod najmlađih o očuvanju životne sredine. Skulpturu je napravio Laslo Pataki iz Buljarice, a školi su je od strane NVO uručili Dušan Varda (MedCEM) i Andrija Krivokapić (GH).

U nastavku dana u Crvenoj komuni u Petrovcu promovisan je i budući Vizitorski centar novoustanovljenog Parka prirode Katič. Prisutni su mogli da isprobaju virtuelni vodič kroz zaštićeno područje i saznaju planove za budući rad centra i početke osnivanja prvog Muzeja ribarstva u Crnoj Gori.

Najčitanije