17 C
Kotor

Slušaj online radio

Prijem za BK Meljine: Priznanje za ovogodišnji uspjeh i podrška razvoju boćanja

Prijem za BK Meljine

Članovi Bućarskog kluba Meljine i predstavnici Opštine Herceg Novi – potpredsjednik Mirko Mustur i sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Mitar Kisjelica održali su sastanak na kojem je klubu odato priznanje za osvojenu duplu krunu – titula šampiona države i pobjednik Zimskog kupa, ali i za doprinos razvoju ovog mediteranskog sporta u Herceg Novom.

Klub je u prethodnom periodu izborio i plasman na završnom turniru Regionalne Boćarske lige koji će sredinom decembra biti održan u Beogradu, a naredne godine će igrati i Ligu šampiona.

Sastanak je bio prilika da se razgovara o mogućnosti popularizacije bućanja, posebno među mladima, ali i o problematici sa nedostatkom prostora za trening u toku zimskih i kišnih dana.

Prijem za BK Meljine

Potpredsjednik Opštine Mirko Mustur čestitao im je na postignutim uspjesima i kazao da rade sve kako bi se unaprijedio njihov rad.

„Boćanje je sport koji je vezan za mediteranski prostor i bio je dosta razvijen i naš je zadatak da ga očuvamo. Nekada se u svakom mjestu naše opštine, buće igrale i centar okupljanja“, podsjetio je Mustur.

Sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Mitar Kisjelica kazao je da Herceg Novi pokazuje da stvarno jeste grad sporta.

Prijem za BK Meljine

„Imamo talenta, ljude i zanja i to i pokazujemo posebno u sportovima karakteristični za grad i primorije. Nadam se da ćemo tako i da nastavimo. Na sastanku je bilo riječi o revitalizaciji boćanja. Vremena su se promijenila, došlo je do njegove profesionalizacije. Trudićemo se da koliko možemo podržimo njegovu revitalizaciju i dali smo neke predloge koje ćemo da ostvarimo tokom naredne godine“, kazao je Kisjelica.

Predsjednik Boćarskog kluba “Meljine” Rajko Bojanović je zahvalio na prijemu i na svemu Opština radi za sportske klubove.

„Pokazali su da misle na nas. Naš klub je ove godine ostvario najveći uspjeh u istoriji kluba. Prvaci smo Crne Gore, igramo Ligu šampiona naredne godine. Trudićemo se da i naredne godine postignemo zapažene uspjehe“, kazao je Bojanović.

Najčitanije