17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Prijem za vatrogasce–spasioce koji su učestvovali u spasilačkoj akciji u Turskoj

Prijem za spasioce

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović danas je priredio prijem za pripadnike tivatske Službe zaštite, Robertina Maslovara i Marka Živića, koji su u sastavu Nacionalnog tima nedavno boravili u Turskoj u cilju pomoći povrijeđenima i pronalaska nestalih nakon razornog zemljotresa. Svečani prijem je upriličen povodom 1. marta – Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana zaštite i spašavanja u Crnoj Gori.

Komnenović je zahvalio spasiocima na humanosti i hrabrosti. „U veoma teškim momentima, rizikujući svoje živote pomogli ste drugima u velikoj tragediji. Moram reći da nam nije bilo svejedno zbog vašeg odlaska, iako smo svi bili svjesni važnosti, a najvažnije je da ste se živi i zdravi vratili kući.“ On je kazao da je i ovaj događaj još jednom pokazao da su uslovi rada Službe zaštite prioritetno pitanje grada, koje se mora riješiti u što skorijem roku.

Živić i Maslovar su u razgovoru ispričali svoja iskustva, opisujući rad u izuzetno teškim uslovima i na veoma rizičnim mjestima. Zajedno sa članovima Nacionalnog tima iz ruševina su spasili dvije osobe. Istakli su da je u simboličnom kapacitetu pomoći koju je Crna Gora pružila, njihov tim učinio mnogo više nego što se očekivalo.

Prilikom prijema, Komnenović je tivatskim vatrogascima-spasiocima uručio novčane nagrade, u iznosu od po 500 eura, kao simboličan izraz podrške i zahvalnosti za hrabrost i požrtvovanost.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije