13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Primjer uspješne saradnje IRF i HTP „Primorje“

Hotel Palma

Zadovoljiti potrebe savremenog gosta, avanturista i konformista sa raznih meridijana, za mnoge hotelijere predstavlja izazovnu misiju. Vizija najvećih, ogleda se u ispunjavanju želja i kreiranju inovativne ponude, koja će nadmaštiti očekivanja i kvalitetnim ugođajem, zadovoljiti čula najzahtjevnijih. Upravo je na taj način, kompanija HTP “Primorje“ uspjela da strateškim planiranjem zauzme zavidnu poziciju u domaćoj turističkoj industriji i odgovornim vođenjem tri hotelska centra, opravda epitet dugogodišnjeg profesionalizma.

“U sastavu kompanije su hoteli “Palma“ u Tivtu, “Planika“ na Žabljaku, kao i hotel “Palmon Bay“ koji se nalazi u Herceg Novom. Kompanija je u vlasništvu domaćih fizičkih lica, kao i pravnih lica iz Evropske unije. U toku turističke sezone, u svim svojim profitnim centrima, kompanija zapošljava oko 250 zaposlenih, koji su uglavnom državljani Crne Gore,“ objašnjava predstavnicakompanije, Andrijana Vuković, koji iz sezone u sezonu bilježi sjajne rezultate.

Osim što se specifičnim arhitektonskim zdanjem ističe na tivatskoj rivi, hotel “Palma“ ujedno posjeduje i 116 moderno opremljenih soba i apartmana, koje većinom krasi pogled na more. Ponudu obogaćuje velika restoranska sala, spa centar i jedinstvena terasa, koju u ljetnjim mjesecima, mnogobrojni gosti zamijene hotelskom pješčanom plažom. Pomoć pri kreiranja luksuznog enterijera i osavremenjivanja autentičnog ambijenta, čelnici kompanije zatražili su od Investiciono-razvojnog fonda (IRF).

Andrijana Vuković

“Saradnju sa Investiciono-razvojnim fondom smatramo više nego odličnom, a ova finansijska institucija nam je pružila kreditnu podršku prilikom renoviranja naših hotela “Palma“ i ,,Palmon Bay“. Ukupna vrijednost investicije koju smo preduzeli u oba hotela iznosi 16 miliona eura, od čega je IRF pomogao sa 20% ulaganja sa svojom kreditnom linijom,“ otkrila je Vuković.

Da Investiciono-razvojni fond ubrzano širi mapu projekata i investicija iz različitih privrednih grana, dokazuje veliki broj pohvala zadovoljnih preduzetnika.

Hotel Palma

“Apsolutno možemo preporučiti IRF kao pouzdanog partnera svim zainteresovanim ulagačima, jer nam naše iskustvo u tom pravcu govori da će sa strane IRF-a postojati profesionalna i efikasna podrška u projektima kao što su naši.“

Unapređenje kako hotelskog, tako i poslovnog ambijenta, za HTP „Primorje“ ne predstavlja kratkoročan poduhvat. Zato, sa velikim ponosom, najavljuju  nove investicije.

“Dalji planovi naše kompanije se ogledaju u razvoju i renoviranju hotela ,,Planika“ na Žabljaku, kao i ostvarenju potencijala koji isti posjeduje, a shodno dinamici skijaške infrastrukture na Žabljaku koju diktira država“ zaključila je Vuković.

Najčitanije