16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Prinudna uprava kuca na vrata Budve: Ministarstvo uputilo javni poziv za izbor povjerenika

Budva

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija raspisalo je javni poziv za izbor članova Odbora povjerenika u Budvi, koji na predlog ovog ministarstva, Vlada Crne Gore treba da imenuje na svojoj narednoj sjednici.

– Članom 185 stav 3 Zakona o lokalnoj samoupravi propisano je da u slučaju raspuštanja lokalnog parlamenta, funkciju skupštine do izbora nove vrši Odbor povjerenika kojeg imenuje Vlada. Dana 20.03.2022. godine ističe rok za održavanje sjednice Skupštine optine Budva, u skladu sa Odlukom Vlade objavljenoj u “Službenom listu Crne Gore”, br. 26/22 od 11.03.2022. godine, te ukoliko sjednica SO Budva ne bude održana u tom roku, Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija će predložiti Vladi raspuštanje lokalnog parlamenta i imenovanje Odbora povjerenika – navode u saopštenju.

Kako bi postupak predlaganja kandidata od strane ministarstva bio transparentan i dobrovoljan, zasnovan na principima dobrog upravljanja u cilju izbora stručnih, motivisanih i uglednih kandidata za članstvo u Odbor povjerenika, Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija raspisuje javni poziv za izbor tri člana Odbora povjerenika iz Budve i dva člana Odbora iz reda zaposlenih u ministarstvima, navodi se u pozivu objavljenom na sajtu ministarstva.

opština budva

Sjednica budvanskog lokalnog parlamenta, zakazana u petak po hitnom postupku na inicijativu odbornika Demokratskog fronta, nije održana jer nije bilo kvoruma.

Kako je ponedjeljak posljednji rok za održavanje sjednice budvanskog parlamenta, Ministarstvo javne uprave krenulo je u proceduru uvođenja prinudne uprave u toj opštini do novih lokalnih izbora.

Najčitanije