11 C
Kotor

Slušaj online radio

Priobalni put kroz Perast zatvoren za saobraćaj od 15. juna do 30. septembra

Priobalni put kroz Perast zatvoren za saobraćaj od 15. juna do 30. septembra
Perast – Boka Kotorska – foto NTO

Priobalni put kroz Perast zatvoren je za saobraćaj od danas, subota 15. juna do 30. septembra na osnovu Odluke o regulisanju saobraćaja na teritoriji opštine Kotor, saopštio je Savjet Mjesne zajednice Perast.

“Za ovu turističku sezonu MZ Perast je obezbijedila dva električna vozila (sa 4 sjedišta) i električni autobus (sa 10 sjedišta) za besplatan prevoz građana i svih posjetilaca. Ovom Odlukom smanjujemo potrebu za ulazak u grad mnogim činiocima kojima je ranije dozvoljavan ulazak radi popravki, usluge čišćenja i slično. Sada će im biti dostupna naša električna vozila za prevoz čime želimo postići dodatno smanjenje saobraćajnih gužvi u gradu. Tim povodom će se iz grada izmjestiti i prolazak lokalnih autobusa “Blue line” tako da će biti dostupna postojeća autobuska stajališta na ulazima u grad. Od ove godine poštujući član 11 Odluke o regulisanju saobraćaja na teritoriji opštine Kotor, biće zabranjen ulazak i motociklima bez propusnica.

Zbog velike komercijalizacije Perasta te infrastrukture koja to ne može ispratiti Savjet MZ Perast je donio Odluku da se nabavnim vozilima omogući ulazak od 05:00h do 10:00h što je za dva sata duži period nego predhodnih godina.

Najčitanije