7 C
Kotor

Slušaj online radio

Pripreme za Praznik mimoze u Herceg Novom

Fešta od mimoze, ribe i vina 2016.
Praznik mimoze – foto Boka News

Herceg Novi se uveliko priprema za Praznik mimoze koji će ove godine biti otvoren 16.februara koncertom Halida Bešlića, a naredne dvije sedmice nizaće se programi u Parku Boka, nalik programima koji su obilježili novogodišnje praznike.

– U parku će biti sjajna atmosfera kao i tokom novogodišnjih praznika. Biće postavljen i najveći ledeni tobogan sa tri trake za spust. Biće osmišljeno i niz muzičkih i edukativnih programa, ali i takmičenja, najavila je direktorica Turističke organizacije Herceg Novi, Milja Vitorović.

Ona kaže da su aktivnosti Turističke organizacije usmjerene na promociju Praznika mimoze koja je počela na sajmovima u Kragujevcu i Novom Sadu.

Promocija tokom januara, biće drugačija u odnosu na prethodne godine. Počeće iz Beograda, a nastaviće se na Zlatiboru, Sarajevu i Banja Luci.

– Slijedi nam promocija Praznika mimoze u Beogradu 17. januara. Na Trgu Republike će biti ulična žurka, što je drugačiji koncept. Defile Gradske muzike i mažoretki planiran je kroz Knez Mihailovu i potom se zaustavljamo na samom Trgu gdje ćemo  upriličiti žurku. Nastupiće klapa, maske i nadam se dobroj atmosferi. Dijelićemo letke sa osnovnim programom praznika, najavila je Vitorović.

Nakon Beograda  promocija će biti nastavljena u gradovima u regionu.

– Nakon Beograda, dan kasnije, 18. januara, uslijediće promocija na Zlatiboru, a 22. u Sarajevu, gdje će biti organizovana konferencija za novinare, kojoj će prisustvovati i Halid Bešlić, čijim koncertom će biti otvoren praznik. Potom ćemo predstaviti program u Banja Luci, najavila je Vitorović.

Mimoza HN

 Kako ističe Vitorović, u toku su i evropski sajmovi, a već sutra ih očekuje nastup u Oslu.

– Ima više kriterijuma za odabir evropskih sajmova na kojima učestvujemo. To je dobra avio konekcija i svi su uglavnom preporuka NTO. Bili smo u Londonu, slijedi Štutgart, Madrid, Oslo. U zavisnosti od karaktera sajma pripremamo i tip prezentacije.

Praznik mimoze će biti zatvoren 3.marta, koncertom Prljavog kazališta.

Najčitanije