18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Privredni sud usvojio prigovor Pomorskog saobraćaja i predmet vratio na ponovni postupak

Pomorski saobraćaj

Privredni sud Crne Gore, na sjednici  vijeća održanoj juče, donio je je odluku kojom je usvojio prigovor predlagača obezbjeđenja, ukinuo rješenje Privrednog suda Crne Gore od 31.marta 2023. godine i predmet vratio na ponovni postupak prvostepenom sudu.

Rješenjem Privrednog suda Crne Gore od 31.marta odbijen je predlog predlagača obezbjeđenja “Pomorski saobaraćaj” DOO Herceg Novi za određivanje privremene mjere, kojom je traženo da se naloži protivniku obezbjeđenja Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, da predlagaču obezbjeđenja omogući neometano korišćenje dijela morskog dobra radi obavljanja djelatnosti linijskog trajektnog pomorskog saobraćaja na relaciji Kamenari- Lepetani po osnovu Ugovora o korišćenju morskog dobra i Aneksa ugovora o korišćenju morskog dobra, te da se isti oslobodi od lica i stvari.

“Odlučujući o prigovoru predlagača obezbjeđenja, Vijeće Privrednog suda Crne Gore je utvrdilo da prvostepena odluka ne sadrži jasne razloge o  prirodi potraživanja koje se obezbjeđuje, kao i da sud nije ispitao i o tome dao razloge u pogledu zakonitosti raskida ugovora, odnosno da li su povrijeđene odredbe ugovora vezano za raskid”, navodi Privredni sud.

Takođe Vijeće je utvrdilo da prvostepeni sud nije dao razloge u dijelu ispunjenosti drugog uslova za određivanje privremene mjere a koji se odnosi na vjerovatnoću postojanja opasnosti.

“Prvostepenom sudu je naloženo da u ponovnom postupku otkloni nedostatke na koje je Vijeće ukazalo i da ponovo cijeni ispunjenost zakonskih uslova za određivanje privremene mjere, nakon čega će biti u mogućnosti da donese pravilinu i zakonitu odluku”, navodi Privredni sud.

Izvor:CdM
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije