33 C
Kotor

Slušaj online radio

Direktna avio-linija između Podgorice i Sarajeva

Aerodrom

Nacionalni avio-prevoznik, Air Montenegro, otvara direktnu avio-liniju između Podgorice i Sarajeva.

Letovi će se realizovati od 19. juna do 18. septembra, jednom sedmično.

“Imajući u vidu dodatno interesovanje turista sa tržišta Bosne i Hercegovine (BiH) za predstojeću glavnu turističku sezonu, kao i interese crnogorske turističke privrede, biznis zajednice dvije države, ali i građana Crne Gore u pravcu unapređenja dobrosusjedskih odnosa, političke i ekonomske saradnje i efikasnije i lakše povezanosti, Air Montenegro će uspostaviti saobraćaj svakog ponedeljka počev od 19. juna u deset sati i 50 minuta iz Podgorice, sa povratkom u 15 sati i deset minuta iz Sarajeva”, navodi se u saopštenju.

Preduzeće Aerodromi Crne Gore (ACG) su, u saradnji sa Aerodromom Sarajevo, inicirali pokretanje direktne avio-linije u avgustu prošle godine, što će nakon deset mjeseci u okviru partnerske saradnje biti uskoro realizovano.

Oba aerodroma će sa svojim operativno-tehničkim kapacitetima podržati realizaciju letova između glavnih gradova Crne Gore i BiH, što je dogovoreno na sastanku predsjednika Odbora direktora ACG Eldina Dobardžića i direktora Aerodroma Sarajevo Alana Bajića, na sastanku koji je uslijedio nakon učešća na Sarajevo biznis forumu.

Najčitanije