13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Privremeno obustavljaju štampanje Hrvatskog glasnika, nakon 15. godina i 156 brojeva

Marijo Brguljan predsjednik HGD CG – foto Boka News

Upravni odbor Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, zbog finasiskih problema, donio je odluku o privremenom obustavljanju štampanja mjesečnika Hrvatski glasnik jedinog štampanog glasila Hrvata u Crnoj Gori, koji izlazi u kontinuitetu od 2003. godine,

„Obzirom na nepredviđene probleme u izmirivanju obaveza prema  povjeriocima i finansiranju planskih aktivnosti Društva u 2018.godini, održan je hitan sastanak Upravnog odbora u srijedu 6. juna 2018.godine.

Na sastanku je zaključeno da su finansiski problemi nastali nakon odbijanja  kandidiranih projekata od strane Povjerenstva Veleposlanstva Republike Hrvatske u Crnoj Gori, zbog nekompletne dokumentacije, kao i kašnjenja u raspisivanju konkursa Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

Zbog toga je odlučeno da se storniraju sve predviđene aktivnosti  izuzev tekućih za opstanak Hrvatskog građanskog društva. Do daljnjeg obustavlja se tiskanje časopisa “Hrvatski glasnik” dok se finansiska situacija ne  stabilizira“, kaže se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore Marijo Brguljan.

Od 2003. godine do danas objavljeno je 156. brojeva Hrvatskog glasnika.

Najčitanije