17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Prodaje se tvrđava Arza i plaža

Arza -Mirišta – foto Boka News

Na internet stranici agencije za prodaju i izdavanje nekretnina Freš, osvanuo je oglas o prodaji austrougarske tvrđave Arza sa pripadajućim zemljištem na poluostrvu Luštica. U oglasu koji je prenijela  na svom sajtu i agencija Realitika, navedeno je da je u pitanju prodaja gradsko građevinskog zemljišta, površine 107.858m2, uključujući vlastitu plažu 5.690 m2 i austrougarsku tvrđavu Arza od 1.455 m2.

– Parcela se nalazi  na ulazu u Boko kotorski zaliv, na poluostrvu Luštica i ima direktan izlaz u Jadransko more i vlastite plaže. Ukupna građevinska površina od 10.078 m2, a kako je navedeno, cijena je po dogovoru. Oglas se vrlo brzo proširio društvenim mreržama, i izazvao negodovanje brojnih građana Boke, javlja Radio Herceg Novi.

Photo: Boka News – Arza

Međutim, to nije prva prodaja ovog istorijskog lokaliteta. Podsjetićemo, da  je Arza, još 2005.  prodata rusko- crnogorsko-srpskom konzorcijumu, Akcionarska komercijalna banka, Trejd Junik Crna Gora iz Budve i RCG Invest Herceg Novi.  Konzorcijum je kupio zemljište na Arzi za 4,5 miliona eura.

Novi vlasnici su neposredno nakon kupovine zabranili  prolaz javnim putem i ulaz na plaže, uvale, seke i mulu Arze. Posjed je ograđen žicom i postavljena je tabla sa oznakom “privatan posjed“, a angažovao je i privatno obezbjeđenje.

Izvor:Radio HN

Najčitanije