21 C
Kotor

Slušaj online radio

Proglašeni pobjednici konkursa “Izlozi pričaju prazničnu bajku” (Foto)

Turistička organizacija Herceg Novi drugu godinu za redom organizivala je nagradni konkurs pod nazivom “Izlozi pričaju prazničnu bajku”.

Cilj ove akcije bio je podsticanje lokalne privrede da upravo svojom maštovitošću i kreativnošću doprinesu kreiranju sveukupne praznične slike grada.

Konkursom su bile obuhvaćene dvije kategorije: ugostiteljski objekti i izlozi i staklene površine svih ostalih privrednika.

Kriterijumi za ocjenjivanje bili su: cjelokupan dizajn površine, korišćenje tradicionalnih prazničnih elemenata, korišćenje različitih materijala prilikom dekoracije, kreativnost, inovativnost i opšti utisak prazničnog duha.

U kategoriji ugostiteljskih objekata nagradu je osvojio APART HOTEL “KATUNJANIN” koji se, poštujući sve navedene kriterijume, izdvojio svojom kreativnošću, dekorisanom površinom i ukupnim rezultatom ambijentalno doprinoseći kreiranju novogodišnje atmosfere. Apart hotelu “Katunjanin” je dodjeljena novčana nagrada u iznosu od 300 eura kao i set profesionalnih fotografija našeg poznatog fotografa Miloša Samardžića.

Foto TO HN- Miloš Samardžić

U kategoriji izloga i staklenih površina svih ostalih privrednika, prema propozicijama konkursa prvo mjesto osvojio je FRIZERSKI SALON “RAJKA” i nagrađen je novčanim iznosom od 500 eura.

Drugu nagradu i novčani iznos od 300 eura za fantastičnu prazničnu dekoraciju osvojio je “ANNABELLA CANDY AND GIFT SHOP”.

Foto TO HN – Miloš Samardžić

Treća nagrada pripala je CVJEĆARi “MIRTA” čiji izlog prikazuje sopstvenu prazničnu priču, i nagrađena je novčanom nagradom u iznosu od 150 eura.

Pored nagrada prema kriterijumu žirija, dodijeljena je i nagrada publike.

Foto TO HN – Miloš Samardžić

Najbolje ocjenjen izlog sa preko 1600 glasova publike, odnosno fotografija koja je imala najviše lajkova na FB stranici TOHN je CVJEĆARA „MIRTA“ i nagrađena je iznosom od 200 eura.

Ove godine, prema odluci tročlanog žirija Turistička organizacija Herceg Novi dodijelila je i dvije specijalne nagrade, i to: prodavnici slatkiša “Candy versum” i cvjećari “Vivaldi” čiji izlozi su se izdvojili svojom originalnošću, i njima su uručene novčane nagrade u iznosu od po 100 eura.

Najčitanije