20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Projekat FORTITUDE: “Nasljeđe i interpretacija”

Projekat FORTITUDE

Predstavnica Kancelarije za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi učestvovala je na dvodnevnoj radionici o upravljanju destinacijama “Nasljeđe i interpretacija”, održanoj u okviru EU projekta Fortitude, na kojem je Opština Herceg Novi partner.

Glavni cilj radionice bio je unaprijeđenje modela upravljanja turističkom destinacijom, poboljšanje iskustava posjetilaca, postizanje višeg nivoa turističke atrakcije destinacije, kao i podizanje nivoa znanja o marketingu i valorizaciji kulturne baštine.

Predavači su bili stručnjaci iz oblasti kulturne baštine za utvrđenja, iz Evropske federacije  utvrđenih  gradova (EFFORTS) iz Brisela, asocijacije koje okuplja više od 200 članova, a među kojima je i naša opština. Razmjena stručnih znanja i vještina, jačanje saradnje i isticanje značaja fortifikacionog nasljeđa kao značajnog preduslova za društveni, ekonomski i prostorni razvoj, osnovne su smjernice rada ove asocijacije. Radionica je organizovana od strane Opštine Bar koja je takođe partner na projektu Fortitude, uz podršku vodećeg partnera JU Tvrđava kulture Šibenik i Evropske federacije utvrđenih gradova (EFFORTS).

-Kroz projekat Fortitude tvrđava Forte Mare će dobiti niz novih sadržaja u unutrašnjosti što uključuje nova tehnološka i prostorna rješenja u suvenirnici i Info-pultu tvrđave, izložbene postavke u dijelu podzemnih prostora tvrđave, kao i modernu mobilnu opremu za realizaciju programa na otvorenoj sceni, poručili su iz Kancelarije za međunarodnu saradnju

Forte mare – foto Boka News

.

Projekat FORTITUDE (Istorijske tvrđave koje intenziviraju prekogranični razvoj turizma) finansira program Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora, vodeći partner je JU Tvrđava kulture Šibenik dok su partneri na projektu pored naše opštine i gradovi Banja Luka i Karlovac i opština Bar. Ukupna vrijednost projekta je 1.618.438,72 €, a vrijednost budžeta Opštine Herceg Novi je 373,273.02 €.

Najčitanije