13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Projekat „Klape na Stradunu“ promoviše autohtonu hrvatsku glazbu i kulturno nasljeđe

Dubrovnik – foto Boka News

Najbolje hrvatske klape zapjevat će 21. 7. ispred Katedrale u 21.30 sati, u sklopu projekta „Klape na Stradunu“ koji promovi[e autohtonu hrvatsku glazbu i kulturno nasljeđe.

Dubrovčani i njihovi gosti moći će čuti najljepše dalmatinske pjesme koje će izvoditi: klapa Cambi (K. Kambelovac), klapa Šufit, FA Linđo i klapa Kampanel, a kao poseban gost nastupit će Petar Grašo.

Svim je klapama veliko zadovoljstvo pjevati na Stradunu, pred publikom koja iznimno voli i cijeni klapsku glazbu. Uz to, kako mnogi kažu, ima nešto uistino čarobno u nastupu u takvom ambijentu kao što je Stradun.

Ovaj koncert najboljih klapa na Stradunu brzo je prešao u tradiciju kojoj se publika raduje svake godine. Želja organizatora je predstaviti hrvatsku pjesmu putem najreprezentativnijih klapskih izvođača i to u posebnom ambijentu koji pruža svjetski poznat Stradun. Stradun ima sjajnu akustiku tako da je poseban glazbeni užitak tamo slušati klapsku pjesmu. Sve je započelo koncertom 2012. koji se pokazao kao pravi glazbeni spektakl i koncert koji je Dubrovniku nedostajao. Spoj klapske glazbe koja je pod zaštitom UNESCO-a i očaravajućeg dubrovačkog ambijenta daju cijelom događaju dodatnu posebnost!

Najčitanije