16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Projekat “Put kroz maslinjake do mlinova u Pelinovu” privodi se kraju

Foto MD Boka

Zahvaljujući podršci Ministarstva poljoprivrede, Opštine Kotor i Direkciji za izgradnju Kotora, ranije započet projekt “Put kroz maslinjake do milinova u Pelinovu”, sada je skoro završen. Osim još 150 m preostalog, teško prohodnog puta, do zasada starih maslina, sada se može dovesti  laka mehanizacija.

Mještani Pelinova, koji posjeduju oko 1500 stabala masline na ovom prostoru, zahvaljuju svim akterima, poručuju iz Maslinarskog društva Boka.

Još 2017. godine, uz podršku Ministarstva poljoprivrede i tadašnjeg ministra Simovića,  kao i lokalnih građevinskih preduzetnika (Tujković, Magud…) i mještana Pelinova, sprovedena je prva faza projekta “Put kroz maslinjake do mlinova u Pelinovu”.

Sredstvima koje je, tada, obezbijedilo Ministarstvo poljoprivrede, u iznosu od 10.000 €, radnim angažovanjem i donacijom u materijalu pomenutih lokalnih preduzetnika i jednog broja mještana,  betonirana je dionica u dužini od oko 350 m najneprohodnijeg dijela, već postojećeg puta kroz zasade maslina, čiji su vlasnici mještani ovog dijela Gornjeg Grblja.

Foto MD Boka

Nastavak ove aktivnosti uslijedio je nedavno, kada je Direkcija za izgradnju Kotora, po specifikaciji koju su uradili njeni stručnjaci, odobrila izvođenje radova, asfaltiranje dionice puta od kuće Radanovića, do lokacije “Pod vrbom”, u dužini od oko 375 m.

Sredstva za sanaciju-asfaltiranje ove dionice puta kroz maslinjake u Pelinovu, obezbijedili su Ministarstvo poljoprivrede i Opština Kotor, na osnovu projekta Opštine Kotor u saradnji sa Maslinarskim društvom Boka.

/Vesna Đukić/

Najčitanije