20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Promet na granici bez problema, putnici podržavaju slovenačku odluku

kontrola slovenske policije na granici s Hrvatskom , Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Slovenija je ponovno uvela kontrole na granici sa Hrvatskom. Riječ je o privremenoj mjeri  zbog povećane opasnosti od terorističkih napada nakon eskalacije rata na Bliskom istoku i većeg priljeva ilegalnih migranata. Na snazi će biti 10 dana.

Na granici Hrvatske i Slovenije 12 je graničnih prijelaza za međunarodni putnički i teretni promet – dakle za građane Europske unije i treće zemlje, ostali su samo za državljane zemalja članica Unije, te – Norveške, Islanda, Lihtenštajna i Švicarske. Svi ostali – na tim prijelazima – neće moći prijeći granicu dok je ova mjera na snazi.

Koparska policija evidentirala dva ilegalna prelaska granice s Hrvatskom

U prvim satima subote, nakon što je Ljubljana od ponoći uvela kontrole granica s Hrvatskom i Mađarskom zbog povećanog rizika od terorističkih napada, slovenska policija evidentirala je dva ilegalna prelaska granice s Hrvatskom i šest s Mađarskom, prenijela je slovenska novinska agencija STA.

Koparska policija, koja je uvela nadzor na pet cestovnih i dva željeznička granična prijelaza s Hrvatskom, objavila je da je riječ o državljaninu Ekvadora, koji je imao putovnicu, i državljaninu Filipina, koji je putovao bez dokumenata i nema reguliran status u EU-u.

– Državljanin Ekvadora iskazao je namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu, rekao je načelnik Odjela za državnu granicu i strance PU Kopar.

Najčitanije