16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija crnogorskih vinarija, vina i vinske kulture u Bokokotorskom zalivu

Hyatt Regency Kotor Bay

Salon Vina Exclusive održan je 9. septembra u hotelu Hyatt Regency Kotor Bay, u srcu Bokokotorskog zaliva, čime su postavljeni temelji promocije crnogorskih vinarija, vina i vinske kulture u Bokokotorskom zalivu.

Veče je otpočelo defileom old-timer automobila koji su se provozali starim putem od Kotora do Tivta, simbolišući početak uspješne saradnje između kompanija Salon Vina doo i rizorta Hyatt Regency. Automobili su u toku večeri bili parkirani na samom ulazu u Salon i činili su dio izložbene postavke kojom su se posjetioci oduševili.

Put pored automobila vodio je do dijela sa štandovima vinarija, koji je izgledao kao savršeni spoj vinske kulture i elegancije. Izlagači su imali priliku da predstave svoja vina posjetiocima iz cijelog svijeta, dok su posjetioci imali priliku da se upoznaju sa 11 izvrsnih crnogorskih vinarija čija vina zaslužuju da budu dio ponude rizorta i hotela kao što je Hyatt Regency Kotor Bay. Na Salonu Vina Exclusive predstavili su se: Keković Estate, Plantaže, Milović, Patrimonio Estate, Velimirović, Savina, Ražnatović, Knežević Monte Grande, Zenta Vučinić, BUK i Ivanović.

Hyatt Regency Kotor Bay

Andrea Šekularac, voditeljka programa, istakla je da je ovaj događaj od velikog značaja ne samo za vinarije i vinare, već i promociju vinske kulture i Crne Gore kao vinske destinacije.

– Salon Vina Exclusive organizuje se prvi put ovdje u zalivu i to na lokaciji koja je simbol ljepote i potencijala primorskog regiona Crne Gore – kazala je Šekularac.

Organizatorka Bojana Minić u ime Salona vina d.o.o. izrazila je zadovoljstvo što u partnerstvu sa Hyatt Regency Kotor Bay Resortom organizuju jedno ovakvo veče u najljepšem dijelu crnogorskog primorja.

– Htjela bih primarno da zahvalim vinarima i vinarijama koje su, pored perioda berbe koji je veoma zahtjevan i u kome u suštini nastaju sva ova vina koja ste probali večeras, našli vremena da se odazovu našem pozivu i budu ovdje sa vama večeras. Govorimo o 11 vinarija, koje u svom asortimanu imaju etikete koje zaslužuju da se nađu na mjestima kao što su Hyatt i drugi luksuzni resorti i hoteli širom Crne Gore – kazala je Minić.

Old tajmeri

Predstavnica Hyatt Regency Kotor Bay Resorta Larisa Jovanović istakla je da joj je zadovoljstvo što posjetioce Salona vina Exclusive dočekuje u ovom divnom ambijentu.

– Vjerujem da uživate i u okruženju i vinima. Crnogorska vina jedan su od zaštitnih znakova naše turističke ponude i sa ponosom ih ističemo uvijek i u svakoj prilici. Gotovo da nema gosta koji je posjetio naš hotel, a da nije probao neko crnogorsko vino i svi su jednoglasni u ocjeni da su vina naše zemlje i dobra i kvalitetna, zato mi je drago što večeras možemo da nazdravimo upravo u slavu vina. Koristim priliku da zahvalim svima koji su učestvovali u organizaciji ovog događaja, Bojani i njenom kreativnom timu, proizvođačima koji su se odazvali pozivu da predstave svoje proizvode, našim brojnim sponzorima i prijateljima dogadjaja, medijima, kao i cjelokupnom hotelskom timu koji se pobrinuo da sve ovo večeras izgleda ovako kako izgleda i koji je odradio zaista sjajan posao oko organizacije ovog fantastičnog eventa. Nadam se da ćemo se i naredne godine okupiti na novom Salonu vina i sigurna sam da bismo svi voljeli da ovo postane lijepa tradicija. Svim vinarima želim srećnu predstojeću berbu, da imate i uspješnu godinu, a svima vama da uživate u sjajnim vinima, kao i muzici našeg specijalnog gosta, benda ,,Hari Mata Hari” – kazala je Jovanović, svečano otvorivši Salon vina Exclusive.

Hyatt Regency Kotor Bay

Uz vino, veče je upotpunila i bogata gastro ponuda, a zatim nezaboravan nastup regionalne zvijezde Hari Mata Harija.

Gosti i posjetioci su uživali u sjajnoj muzici, večeri i crnogorskim vinima.

Hari Mata Hari

Hari Mata Hari je takođe podijelio riječi hvale o crnogorskim vinima koje je probao i istakao:

Osjećam se divno, čarobno pored ovog bazena divnog hotela Hyatt. Čestitam na Salonu vina. Sam sam ljubitelj crnogorskih vina i čast mi je da nastupamo na najvećem vinskom događaju u cijeloj Boki Kotorskoj.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije