10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija knjige Bosiljke Pušić, “Poželi zvijezdu padalicu”

Pozeli zvijezdu

Promocija knjige Bosiljke Pušić “Poželi zvijezdu padalicu”, u okviru 53. Praznika mimoze, biće održana u paviljonu Gradske muzike u ponedeljak 21. februara 2022. godine u 19 sati.

Osim autorke Bosiljke Pušić, prisutnima će se obratiti Olivera Doklestić, Žana Ognjenović i Momir Mićunović. U programu će učestvovati Andrijana Ostojić i Ognjen Vučurović, učenici VII razreda OŠ “Milan Vuković”. Moderator književne večeri je novinarka Ksenija Matović.

Profesorica književnosti, književnica i slikarka Bosiljka Boka Pušić, obradovala je novom romanom “Poželi zvijezdu padalicu” čitalačku publiku. Ovo djelo je nastalo u rukopisu prije nekoliko godina, dok je književnica bila na rehabilitaciji u Institutu “Dr Simo Milošević”. Knjigu je uredila Miroslava Uljarević, izdavači su “Štampar Makarije” i “Obodsko slovo”. Štampanje knjige je finansiralo preduzeće „Vodovod i kanalizacija” Herceg Novi, a sav novac od prodaje knjige, po cijeni od 10e, namijenjen je za pomoć Bolnici Meljine.

“U sadržaju ove knjige je i sadržaj naših života. Onaj kakav bi trebao da bude i onaj za koji mislimo da se drugima događa i kakav ne želimo. Knjiga je prepuna divnih emocija, zebnji, intriga, iskrene ljubavi i opasnih životnih situacija. Ona je zaista jedno maestralno djelo, koje zaslužuje da bude i ekranizovano”, zapisao je o knjizi Momir Mićunović.

Hercegnovska umjetnica Bosiljka Pušić oprobala se u raznim vidovima umjetničkog stvaralaštva – imala je preko 15 samostalnih izložbi, objavila je više romana, knjiga za djecu, zbirki poezija i kratkih priča.

Organizatori 53. Praznika mimoze su Opština Herceg Novi, Turistička organizacija i JUK Herceg Fest.

Promocija će biti organizovana uz poštovanje važećih mjera donesenih u cilju suzbijanja pandemije KOVID – 19. Ulaz slobodan.

Ponedeljak, 21. februar 2022. godine u 19 sati

Najčitanije