23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Postupak oko stečaja za Vektra Boku krenuo ispočetka kod drugog sudije

Hotel Plaža foto S. Kosić

Nakon što je predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić usvojio zahtjev kompanije Dragana Brkovića Vektra Boke i izuzeo sudiju Dragana Vučevića, postupak po prijedlogu Uprave prihoda i carina (UPIC) za uvođenje stečaja krenuo je ispočetka.

Kompaniji novi sudija Ivan Kovačević nije odobrio dvomjesečno odlaganje ročišta, ali je uvažio sugestiju privremenog stečajnog upravnika Vidaka Boričića da je potrebna dopuna izvještaja koji je sačinio u prethodnom postupku.

Na jučerašnjem ročištu, kom nijesu prisustvovali predstavnici Vektra Boke, zastupnica UPIC-a Anka Medojević je naglasila da je u međuvremenu na naplatu dospjelo dodatnih 514 hiljada eura, pored već ranijeg duga koji je prešao milion. Imajući u vidu ovo dodatno potraživanje, sudija Kovačević je naložio Vektra Boki da dostavi dokumentaciju Boričiću da u što kraćem roku dostavi dodatno izjašnjenje, a naredno ročište zakazao za 11. mart.

Dopunu izvještaja u prethodnom postupku tražili su i iz Vektre, navodeći da su izmirili još neke obaveze iz plana reorganizacije, ali im je to odbijeno. Tvrdili su da je pandemija uticala na njihovo poslovanje i nemogućnost realizacije plana od kog je, kako je procijenio Boričić, realizovano 60 odsto.

Brković je prije dvije nedjelje, obraćajući se javnosti, potvrdio da radnicima Boke od prošlog februara duguje treću ratu od 274 hiljade i još toliko za posljednju, koja je dospjela početkom mjeseca. Najavio je da će tokom ovog mjeseca izmiriti sve obaveze prema povjeriocima Vektra Boke iz plana reorganizacije. Optužio je nevladinu organizaciju koja okuplja bivše radnike da ih je instrumentalizovala aktuelna vlast i najavio tužbe protiv svih partija i institucija koje su učestvovale u „osmišljenoj kampanji za uništavanje“ i otimanju imovine, kao i međunarodnu arbitražu protiv države.

Izvor:Pobjeda

Najčitanije