7 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija knjige Glasovi iz Doklee Miraša Martinovića u Baru

knjiga

U izdanju Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba i Skaner studija, nedvano je objavljena nova knjiga  Miraša Martinovića Glasove iz Doklee,  koja će biti premijerno promovisana u Dvorcu kralja Nikole – Bar, u četvrtak 31. maja,  sa početkom u 20 časova. Moderator večeri biće Mirolsav Jovanović  Timotijev, koji će predstaviti knjigu i razgovarati s autorom.

Ovo neobično književno djelo čini  trideset pet proznih odrednica, markantnih tačaka, atipičnih ličnosti i događaja iz dugovjekovnog trajnja na prostorima koje zahvata Crna Gora, ali i onih izvan tih granica, sa kojima su ovi prostori imali stvarne dodire i nevidljive pulsacije. Neka vrsta enciklopedije mrtvih u kojoj sve žive.

Miraš Martinović

„ Knjiga Glasovi iz Doklee treba da bude u biblioteci nacionalne akademije i u svim važnim državnim institucijama kulture, jer je to moderni roman koji svojim encklopedijskim karakterom, pričama i podacima koje sadrži, upućuje čitaoca na ono što je duhovna mjera jednog naroda, njegove legende, mitovi, istorija, pismo i jezik. Bez ove knjige neće se moći sagledati identitet Crne Gore u svojoj cjelovitosti, jer nam ona potvrđuje  milenijumski kontinuitet jedne kulture, besprekidnost trajanja jedne zemlje i njene bogate tradcije“, riječi su mr Aleksandre Vuković na omotnici knjige.

Najčitanije