15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija knjige „Mala Dolores“ Josipa Tripovića u Tivtu

Mala Dolores /Josip Tripovic /

Književnoj publici u Tivtu, u srijedu, 23.juna 2021. godine, svoju drugu knjigu “Mala Dolores” predstaviće Josip Tripović, književnik iz Herceg Novog.

Promocija će se održati u Atrijumu ljetnjikovca Buća u Tivtu sa početkom u 21:00h, u organizaciji Centra za kulturu Tivat. Na promociji će govoriti prof.dr. Igor Lakić i autor.

Flauta je lajtmotiv ovog romana, nit koja povezuje cijelu priču, kopča koja sve drži na okupu. Flauta je instrument koji će Dolores odvesti do svjetskih pozornica, do slave, ali i do Boga. Flauta je utjeha, flauta je traženje sebe, flauta je oslobađanje, ona je put ka uzvišenom, ka vjeri i spokoju.

Ovo je druga knjiga Josipa Tripovića. Iako različita po tematici od knjige “Kad dodirneš dno”, motiv koji prožima i ovu knjigu jeste vjera u sebe i u Boga, koja nas tjera da se borimo, da nikad ne odustajemo, već da uvijek idemo naprijed. Ideje o slobodi, ljubavi prema bližnjima, prema svim ljudima, prema Bogu, kao i moć razumijevanja drugih i moć opraštanja, šalju nam univerzalne poruke i uče nas kako da budemo bolji ljudi”, riječi su prof.dr. Igora Lakića.

Ulaz na promociju knjige je slobodan, a broj mjesta je ograničen po preporukama Savjeta za borbu protiv korona virusa COVID-19.

Najčitanije