17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija knjige Marine Stanišić “Bokeška brojanica”

Promocija knjige Marine Stanišić

Promocija knjige Marine Stanišić “Bokeška brojanica” u okviru 53. Praznika mimoze biće održana u Gradskoj kafani u srijedu, 23. februara 2022. godine u 18 časova.

Novljanka  Marina Stanišić, diplomirani filolog, objavila je knjigu priča “Bokeška brojanica”, novi spisateljski đir kroz vrijeme i gradske storije o ljubavi,  zapis o stamenoj bokeškoj ženi koja je “stub familije“.

Stanišić je, zbog velikog interesovanja, priredila i dopunjeno, luksuzno opremljeno reprint izdanje izuzetno uspjšne knjige “Gulozece iz bokeškog kuvara I”.

Oba naslova odgovaraju duhu Praznika mimoze, duhu Novog i lijepim novskim tradicijama. Promocija je po zamisli autorke dogovorena u Gradskoj kafani, a zamišljena  kao stara  čajanka u Novom.

Osim autorke, o knjigama će govoriti Milina Kovačević, kao predstavnica NVU Ruke („Gulozece iz bokeškog kuvara“) i Vitka Vujnović, novinarka („Bokeška brojanica“).

U vrijeme kada su bili redovni i uobičajeni popodnevni susreti Novljana i Novljanki vratiće nas muzičke numere koje će izvoditi Batrić Bato Kontić i kostimirani plesni par Bjanka i Lukas. Planirana je degustacija čuvenih bokeških torti –  i Novske i Peraške, koje će pripremiti autorka, a uz njih skoro zaboravljeni domaći višnjak.

Kako priliči Prazniku mimoze, promocija će uz malo nostalgije donijeti nesporno mnogo ljepote nekih prošlih vremena, a da ne govorimo o  slatkim zalogajima kojima se lako stiže do svakog ljudskog srca.

Marina Stanišić, diplomirana je filološkinja (engleski i italijanski jezik). Do sada je objavila dvije knjige – “Gulozece iz bokeškog kuvara I” i “Hercegnovski rječnik romanizama”. Stalni je učesnik stađunskih fešti NVU Ruke, pridružuje se humanitarnim akcijama, organizovala je pokladske večeri, predstavnik je NVO Bokeška gulozeca.

Promocija će biti organizovana uz poštovanje važećih mjera donesenih u cilju suzbijanja pandemije COVID – 19.

Najčitanije