11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija Monografije – 50 godina Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore

Mladen Rostović – foto RTHN

Priča počinje i završava se u Baošiću, na stalnoj adresi Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore. Kruna izuzetno uspješne godine članova Saveza i klubova je nedavno iz štampe izašle Monografije „50 godina Saveza  za sportski ribolov na moru Crne Gore“ (1971 – 2021),  u kojoj su sabrani vrijedni sadržaji i istorijat klubova sportskih ribolovaca kroz ilustracije i dokumenta. Promocija Monografije planirana je u utorak, 13. decembra, u foajeu Dvorane Park, sa početkom u 19 sati.

Zahvaljujući aktivnostima Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore,  Herceg Novi je bio domaćin i 14. Svjetskog klupskog prvenstva u ribolovu iz broda, gdje je nastavljen kontinuitet vrhunskih rezultata koje klub Igalo postiže posljednjih decenija.

Savez broji 26 klubova od Igala do Ulcinja. Predstavnici klubova u okviru Saveza sportskih ribolovaca na moru, organizuju brojna klupska i druga takmičenja, kupove, događaje kao što je Big game fishing, udičarenje, podvodni ribolov, u kojima ribari iz Herceg Novog i Boke ostvaruju značajne rezultate. Tradicionalan je i Kup Mimoze koji će biti posebno organizovan za Praznik mimoze. Uskoro će se useliti u renovirane prostorije Saveza u Baošiću u čemu im je Opština Herceg Novi dala podršku.

Savez-za-sportski-ribolov-na-morua

Gostujući u emisiji Novsko jutro predsjednik Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore Mladen Rostović i potpredsjednik Saveza Željko Kosić, osvrnuli su se i na potrebu očuvanja Bolnice Meljine, u kojoj su hitnim intervencijama spašeni životi ljudi, koji su se našli u nesretnim okolnostima na moru.

Najčitanije