20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija romana “Ministar”

Roman Ministar

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor/ Gradska biblioteka i čitaonica u srijedu 24. juna organizuje promociju romana „Ministar“ autora Stefana Boškovića za koji je autor dobio Evropsku nagrada za književnost za 2020. godinu.

U novom romanu Stefana Boškovića, koji će biti predstavljen u atrijumu Kulturnog centra sa početkom u 21 sat, pratimo život Valentina Kovačevića – ministra kulture Crne Gore kroz devet turbulentnih dana u kojima se bori s poteškoćama poslovnih pritisaka, kulturnih običaja, administracije i neizbježnog dna porodične istorije. I sa sobom samim.

Bošković piše filmski brzo i literarno studiozno, elementi političkog trilera, noira, psihodelije i melanholije čovjeka i društva u tranziciji organski a nepredvidljivo rastu jedno iz drugoga pa se svako malo čitatalac može zapitati ko je ovdje lud: Ministar, društvo ili on sam. Na tako teška pitanja nema lakih odgovora, pa kolikogod ova knjiga bila opčinjavajuća, njezin je efekt secirajući i otrežnjujući: i čovjek i društvo se otkrivaju u svoj svojoj bijedi i raskoši, u neskladu i težnji da se dosegne žuđena normalnost i mir. (Kruno Lokotar)

Sa autorom će razgovarati Aleksandar Radunović Popaj.

Najčitanije