32.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija turističke ponude u Beogradu

Foto NTO

Nacionalna turistička organizacija (NTO) je zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama Bara, Kotora, Herceg Novog i Podgorice predstavila ponudu Crne Gore na promotivnom događaju u Beogradu.

„Tokom promotivnog događaja, koji se održao u nedjelju na Kalemegdanu, Beograđani i njihovi gosti imali su priliku da se bliže upoznaju sa turističkom ponudom Crne Gore za ljetnju turističku sezonu, ali i da uživaju u zvucima Gradske muzike Đenović, nastupu folklornog ansambla Crna Gora, kao i posebnom programu za djecu“, navodi se u saoptenju NTO.

Snežana Stojanović, koja je posjetila štand NTO-a, svake godine provodi odmor u Crnoj Gori i poručuje da se i ove godine neće ništa promijeniti, te da će uživati na crnogorskom primorju.

“Prošle godine sam bila u Budvi, a naravno planiram i ove godine da idem. Ponovo ću posjetiti Budvu, Herceg Novi, etno selo Žlijebi kod mojih prijatelja, a nakon toga mi je želja da se oprobam u rafting na Tari. Crnu Goru bih opisala u tri riječi – kvalitet, gostoprimstvo i ljepota”, kazala je Stojanović.

Da je Crna Gora jedna od omiljenih destinacija tokom ljetnjih mjeseci, potvrđuje i jedna od
posjetiteljki koja svake godine boravi u Crnoj Gori.

“Mi smo već rezervisali smještaj u Petrovcu, ovo nam je treće ljeto da provodimo tamo. Posjećivali smo Durmitor, Skadarsko jezero, Bečiće, Budvu, Herceg Novi, ali posljednjih par sezona ne mijenjamo lokacije, jer nam je nekako Petrovac prirastao srcu”, navela je jedna od posjetiteljki.

PR NTO-a, Milena Vujović, podsjetila je da su gosti iz Srbije najbrojniji turisti svake godine i dodala da su dobre najave i za ovu godinu.

„Na ovaj način željeli smo da podsjetimo goste iz Srbije, koji su svake godine najbrojniji turisti, šta sve Crna Gora ima da ponudi. Vjerujemo da će se takav trend nastaviti i u ovoj godini. Nadamo se da će turisti iz Srbije uživati u svemu onome što smo pripremili za njih. Tu su naravno brojne manifestacije lokalnih turističkih organizacija, zatim obogaćena ponuda i unaprijeđeni smještajni kapaciteti, kao i odlična ponuda aktivnog odmora koja je sve atraktivnija gostima iz Srbije“, rekla je Vujović.

Predstavnica TO Herceg Novi, Natalija Terzić, najavila je da turiste u tom prmorskom gradu očekuje uzbudljivo ljeto, sa bogatim kalendarom manifestacija.

„Tu je i mnogo toga što nudimo u smislu avanturističkog turizma, pješačkih i biciklističkih staza i izleta. Očekuju ih i brojni sadržaji u prirodi, pored sunčanja, kupanja i onoga što more i plaže donose sa sobom. Tu je obilazak Njegoševe škole, muzeja Mirko Komnenović koji je u Kući Iva Andrića. Sa novim događajima na kulama i tvrđavama grad se pretvara u jednu pozornicu pod otvorenim nebom“, dodala je Terzić.

Predstavnica TO Podgorica, Tamara Mugoša, poručila je da glavni grad može biti prava destinacija za goste iz regiona koji žele da posjete jug i sjever zemlje.

Ona je navela da turisti iz regiona zauzimaju značajno mjesto u ukupnom turističkom prometu koji se ostvaruje u Podgorici.

„Iako smo mi relativno poznata turistička destinacija za turiste iz Srbije, uvijek smo tu na predstavljanjima u saradnji sa NTO i ostalim lokalnim turističkim organizacijama, a u cilju privlačenja što većeg broja turista da dođu i posjete naš grad“, rekla je Mugoša.

Ona je zaključila da turiste, pored formi aktivnog odmora, prirodnih resursa i generalno uživanja u prirodi, sve više privlači naše bogato kulturno-istorijsko nasljeđe.

Najčitanije