13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Promotivno-edukativni događaj „NP Durmitor otvara svoja vrata“

NP Durmitor – Crno jezero – foto Boka News

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore i Nacionalni park Durmitor u saradnji sa Turističkom organizacijom Žabljak, NVU „Rukotvorci“ i Planinarskim klubom „Durmitor“, u petak, 06. septembra 2019. godine, organizuju promotivno-edukativni događaj „NP Durmitor otvara svoja vrata.“

Pozivamo sve ljubitelje aktivnog odmora u prirodi da toga dana, uz besplatan ulaz, posjete Crno jezero i uživaju u raznovrsnim aktivnostima, organizovanim pješačkim turama, edukativnom programu, izložbi rukotvorina.

U okviru promotivno-edukativnog događaja na Crnom jezeru zainteresovani posjetioci će imati priliku da od 10-15 časova besplatno iznajme kajake i oprobaju se u kajakarenju na jednom od najljepših ledničkih jezera u Crnoj Gori, te u 10 časova degustiraju gastronomske specijalitete koje će za ovu priliku pripremiti domaćice sa područja Žabljaka.

Za ljubitelje aktivnog odmora organizovaćemo dvije pješačke ture: pješačku turu „Tri jezera – Barno (1489 m), Zminje (1520 m) i Crno jezero (1450 m)“ i pješačku turu „Ivan do – Jablan jezero“  koje će voditi stručni vodiči iz NP Durmitor i PK Durmitor. Mjesto i vrijeme okupljanja za obije ture je rampa na putu prema Crnom jezeru, u 9 časova toga dana. Prijave za pješačke ture se već mogu vršiti na broj telefona  +382 069 68 83 06. Posjetioci parka će imati priliku da u Centru za posjetioce u Upravnoj zgradi NP Durmitor, od 9-16 časova, posjete izložbu leptira i insekata i saznaju više o njihovoj raznovrsnosti i značaju, kao  i  ulozi koju nacionalni park ima u njihovoj zaštiti.

Djeca predškolskog uzrasta iz vrtića „Eko bajka“ posjetiće izložbu leptira i insekata u Centru za posjetioce u okviru koje će biti organizovana edukativno-kreativna radionica. Učenici OŠ „Dušan Obradović“ će električnim autobusom doći do Vražjeg i Ribljeg jezera gdje će biti organizovana edukativna radionica. Za učenike SMŠ „17.septembar“, biće organizovana edukativna pješačka tura „Tri jezera – Barno, Zminje i Crno jezero“.

Tokom dana, od 9-18 časova, na Crnom jezeru, biće organizovana izložba rukotvorina i domaćih proizvoda u saradnji sa NVU „Rukotvorci“. Izložba je prodajnog karaktera.

Ulaz u NP Durmitor, u petak, 6. septembra, je slobodan za sve posjetioce parka. Očekujemo Vas! Dobrodošli!

Za sve informacije, možete kontaktirati Službu za promociju, edukaciju i turizam, na broj telefona  067 344 359.

Najčitanije