17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Promovisan časopis “Jezerski vrh” o ljepotama Lovćena i afirmaciji Nacionalnih parkova Crne Gore.

Promocija časopisa Jezerski vrh

U  narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović” u Podgorici  je juče održana promocija časopisa “Jezerski vrh” koja govori o ljepotama Lovćena njegove podgorine i afirmaciji NP-Crne Gore.

Na promociji časopisa su govorili: dr šumarskih nauka Milosav-Mišo Anđelić, hroničar Veselin Živanović i književnik i publicista Božidar Proročić koji je ujedno i glavni i odgovorni urednik časopisa.

O časopisu “Jezerski vrh” Milosav-Mišo Anđelić je istakao da ovakav časopis treba da bude primjer svima u Crnoj Gori kako se afirmiše ne samo Lovćen i njegova podgorina već i zaštićena područja.

Anđelić je prenio svoja stručna i naučna iskustva vezana za Lovćen đe je proveo jedan dio svoje vrlo uspješne i plodnonosne karijere. Veselin Živanović hroničar i službenik JPNPCG je istakao da časopis predstavlja jednu od spona čovjeka sa zaštićenim područjima, i prirodom najavljujući da će časopis u nekom budućem periodu izlaziti na engleskom jeziku. Glavni i odgovvorni urednik časopisa ,,Jezerski vrh”  Božidar Proročić je istakao da će se truditi da u narednom periodu časopis nastavi svoju edukativnu, stručnu i naučnu misiju kako bi dopro do što većeg broja čitalaca ali i gostiju koji dolaze da se upoznaju sa ljepotama Svete planine kako je on nazvao Lovćen.

Treći broj časopisa Jezerski vrh

U ovom broju časopisa tekst sa naslovom; Naučno otkriće lovćenskog zvončića potpisuju Božidar Proročić i biolog Ana Uskoković; Tivat se profilisao kao visokokvalitetna turistička destinacija je intervju Danice Banjević direktorice TO Tivat; Planinarenje je prije svega duhovno uspinjanje je intervju sa Bobanom Redžepagićem koji govori o ljepotama NP-Prokletije; Osnažiti brend našeg pršuta  je tekst koji govori o Prvom sajmu pršuta na Cetinju; Znamenitosti Boke je tekst koji potpisuje Ana Vuksanović; Bor krivulj u NP-Lovćen je autorski tekst koji potpisuje Božidar Proročić; Lljekovito bilje Lovćena je tekst koji potpisuje Veselin Živanović; Vremenska stanja specifičnost područja je tekst mr Luke Mitrovića; Novi pristup gradivu je autorski tekst profesora biologije Petra Špadijera; Tu je i Legenda o jezeru ispod jezerskog vrha; Branislav Stojanović potpisuje tekst Znamenitosti i ljepote Skadarskog jezera.

Na kraju vrlo uspješne večeri poklonjeni su prva tri broja časopisa “Jezerski vrh”  svim posjetiocima promocije u narodnoj biblioteci Radosav Ljumović.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije