22 C
Kotor

Slušaj online radio

Prošlo je mjesec dana od tragedije kod Šipana: ‘Potraga traje, ali…’

Potraga za nestalima – foto DV

Danas je tačno mjesec dana od jedne od najvećih pomorskih tragedija u modernoj dubrovačkoj povijesti.

Naime u utorak 26. aprila u 21 i 20 minuta život u Dubrovniku je doslovce stao. Utihnule su političke gluposti u pretkampanji, a na ulici i u kafićima su se mogle čuti samo rasprave i razgovori u maniri – ma kako je moguće?!

U te ure dogodila se najveća pomorska nesreća i tragedija još od potonuća Aurore.

Gumenjak u kojem je bilo devet osoba udario je u službeni brod Lučke kapetanije Danče koji je u tom trenutku išao po pacijenta na Mljet.

Dvoje ljudi je tu tragediju preživjelo, dvoje je odmah pronađeno mrtvo, a dvije osobe naknadno su identificirane. Za tri osobe se još traga, no nada da su živi je minimalna.

Na Šipanu pronađeno tijelo nepoznate osobe

Dubrovačka policija danas je pronašla u uvali Čemprijesi na otoku Šipanu tijelo nepoznate osobe, potvrdila je glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Andrijana Biskup te istaknula kako se identitet tek treba utvrditi kako bi znali je li riječ o jednoj od tri nestale osobe iz tragedije u Koločepskom kanalu.

Tijelo je pronađeno po dojavi građana te prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Dubrovnik gdje će se izvršiti obdukcija i identifikacija, rekla je Biskup.

/Dulist i HRT/

Najčitanije