21 C
Kotor

Slušaj online radio

Protest radnika Instituta Igalo i blokada graničnih prelaza sa Hrvatskom, petak 28. jul od 18 do 20 sati

Granica- Debeli brijeg

Sindikalna organizacija  Instituta „Dr Simo Milošević“ i  Unija slobodnih sindikata Crne Gore  organizuju danas od 18 do 20 sati  protest na graničnim prelazima sa Hrvatskom, Debeli brijeg i Kobila.

Blokada računa zbog naplate potraživanja, koju je pokrenula Jugobanka AD u stečaju, dodatno komplikuje situaciju zaposlenima u Institutu, koji nisu primili tri poslednje plate i još uvijek ne znaju kada će biti potpisan kolektivni ugovor.

Predsjednica Sindikata Instituta Marija Obradović kaže da su poslednja dešavanja i blokada računa dodatno  motivisali zaposlene  za novi protest najavljen za danas.

–U nizu protesta i obraćanja Vladi i nadležnim institucijama molili smo, između ostalog, da se na vrijeme riješi pitanje Jugobanke, što je većina duga koji Institut ima – navodi ona.

Ističe i  da su protesti nepopularan vanistitucionalni način borbe, ali jedini u ovom trenutku, zbog čega poziva sve koji žele da pomognu da se pridruže radnicima danas  od 18 do 20 sati na graničnim prelazima Kobila i Debeli brijeg, kako Institut ne bi doživio sudbinu HTP Boke ili Bolnice Meljine.

Izvor:RTHN

Najčitanije