20.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Prvi Bike fest u Herceg Novom

Prvi bajk fest

Šetalištem Pet Danica, trasom nekadašnje željezničke pruge, u subotu 17. septembra, sa startom u 10 sati, održaće se prvi Bike fest u Herceg Novom. Okupljanje je kod stare željezničke stanice Herceg Novi, na Škveru. Bicikla će se voziti do Igala i nazad.

U okviru ovog projekta  planirano je da se analiziraju pogodne trase napuštenih železničkih pruga koje mogu da se transformišu u biciklističke staze u sve tri zemlje – Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Projekat predvidja izradu tzv. Konceptualnog rešenja pojedinih deonica,  kao i organizaciju savjetovanja/radionice gdje bi se promovisala staza i gde bi se prikazali i druge projekti/dionice iz regiona.

PROJEKAT “𝙋𝙍𝙊𝙈𝙊𝘾𝙄𝙅𝘼 𝙈𝙍𝙀Ž𝙀 𝙕𝙀𝙇𝙀𝙉𝙄𝙃 𝙎𝙏𝘼𝙕𝘼 𝙕𝘼𝙋𝘼𝘿𝙉𝙊𝙂 𝘽𝘼𝙇𝙆𝘼𝙉𝘼” je podržan od strane Evropske Unije i Western Balkans Fonda. Projekat promoviše saradnju među državama, regijama i lokalnim samoupravama koji su oslonjeni na nekadašnji sistem željezničkih pruga uzanog kolosjeka, nemotorizovanu mobilnost, aktivni turizam i zaštitu saobraćajnog nasljeđa. Sprovodi se u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Srbiji, odnosno u Herceg Novom, Mostaru i Priboju.

Prvi bajk fest

Partneri na projektu su Jugocikling kampanja Beograd, MTBA Mostar, Nature Lovers Nikšić i Omladinski kulturni centar Herceg Novi.

Najčitanije