16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Prvi dan škole: Opština Herceg Novi poklonila 1748 kompleta udžbenika

Učenici – HN

Učenicima prvih pet razreda osnovnih škola u Herceg Novom, za njih 1748, jutros su podijeljeni besplatni kompleti udžbenika, koje je obezbijedila Opština Herceg Novi.

Predstavnici lokalne samouprave posjetili su jutros sve četiri osnovne škole, gdje su đacima prvacima uručili prve knjige i poželjeli im srećan početak školovanja. Osnovnu školu „Dašo Pavičić“ posjetili su potpredsjednik Opštine Miloš Konjević, sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo i šef Kabineta predsjednika Dragana Stanišić.
Potpredsjednik Konjević se ukratko obratio đacima, poručivši im da danas počinje novo poglavlje u njihovim životima, ono kroz koje će uz nastavnike stasavati i kao učenici i kao ljudi, nakon čega im je poželio srećan početak školske godine.

Kako je kazala sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo, sa uvedenim zdravstvenim mjerama učenici i nastavnici se sada nalaze pred novim izazovima, ali da vjeruje da će nastavni kadar i uprave škola biti na visini zadatka.
-Sa puno strpljenja i dobre volje sigurna sam da će ova školska godina biti uspješna na najboji mogući način, poručila je Zambelić Pištalo.

Osnovnu školu „Milan Vuković“ jutros su posjetili savjetnica predsjednika Opštine dr Tamara Vujović i predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Nikola Samardžić. Osnovnu školu „Ilija Kišić“ obišao je odbornik u lokalnom parlamentu Boris Seferović, dok su OŠ „Orjenski bataljon“ obišli sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić i Jadranka Orlandić ispred Sekretarijata za kulturu i obrazovanje.

Za nabavku 1748 udžbenika Opština Herceg Novi je izdvojila 90 hilјada eura. Iako nije zakonom obavezana, lokalna uprava na ovaj način želi da pruži podršku djeci i mladima, kao i njihovim roditeljima, a sve u cilju poboljšanja uslova za rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama.

Podsjećamo, akcija je započela dodjelom udžbenika prvačićima, potom za prva tri razreda, prošle godine i za četvrti, a u školskoj 2020/21. komplete su dobili i osnovci koji polaze u peti razred.

Najčitanije