20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Prvi Informator za mlade Opštine Herceg Novi

Informator za mlade

Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi je u saradnji sa Omladinskim kulturnim centrom otpočeo sa realizacijom prvih zadataka datih u  Strategiji za mlade Opštine Herceg Novi.  Radi se o izradi prvog Informatora za mlade sa ciljem unapređenja informisanosti mladih. Strateško opredijeljenje lokalne uprave je unapređenje položaja mladih u Herceg Novom i  njihovo veće uključivanje  u sve važne aktivnosti u gradu.

Sekretarka za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi Ana Zambelić Pištalo pojašnjava da se radi o prvom tzv. vodiču koji bi na jednom mjestu trebalo da objedini podatke o svim udruženjima i ustanovama koje nude provjerene i kvalitetne  programe i aktivnosti namijenjene djeci i mladima. Vodič će na  jedan sistematičan i pregledan način pružiti informacije  o aktivnostima u kojima mladi u našem gradu mogu da učestvuju.  Informator  će biti dostupan u elektronskoj formi  i podijeljen ustanovama, NVO organizacijama i svim relevantnim akterima koji rade sa mladima. Cijeneći važnost izrade ovakvog dokumenta, uz želju da se u njemu nađu svi koji sprovode aktivnosti namijenjene mladima,  pozivam  sve zainteresovane, djecu i roditelje da se uključe u sprovođenje ankete i popune je na linku koji prilažemo“.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeotULylWgMoKG9f2pS0XwpOCF_kyj_u23BfQXks_1hKPKtiA/viewform

Potrebno je na sva pitanja dati odgovor u vidu tačnih informacija, kao i da li programi koje izvodi određena NVO, sportski klub ili KUD uključuju ili mogu uključivati osobe starosti od 13 do 30 godina.

Informator za  mlade biće predstavljeni javnosti početkom sljedećeg mjeseca.

Najčitanije