20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Prvi Mljet Outdoor Festival 19. i 20. oktobra

np mljet

U Pomeni na otoku Mljetu, u subotu i nedjelju, 19. i 20. oktobra u organizaciji Javne ustanove Nacionalni park Mljet, Udruge Deša i Hrvatske gorske službe spašavanja, održava se prvi Mljet Outdoor Festival. Cilj događanja je posjetiteljima omogućiti da kroz rekreativne aktivnosti te sudjelovanje u radionicama upoznaju prirodne ljepote NP Mljet kao i gastro ponudu najzelenijeg hrvatskog otoka.

Mljet Outdoor Festival održava se u sklopu projekta Unaprjeđenje sustava održivog upravljanja, turističke valorizacije i interpretacije prirodne baštine na području NP Mljet – MLJET – ODISE(J)A MEDITERRANEA, kojeg su sufinancirali Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt za cilj ima optimizirati posjećivanje Nacionalnog parka, podići svijest o prirodnim i kulturnim vrijednostima zaštićenog područja te doprinijeti ekonomskoj dobrobiti lokalne zajednice i održivom razvoju otoka Mljeta kroz unaprjeđenje sustava posjećivanja, posjetiteljske infrastrukture i edukacijskih programa u NP Mljet.

Mljet Outdoor Festival počinje u subotu, 19. oktobra u 14 sati besplatnim turističkim razgledom uz pratnju vodiča Ustanove. Također, održati će se i prezentacija lokalnih proizvođača, OPG-ova i gastro radionica u organizaciji udruge Deša, u sklopu koje će svi zainteresirani imati prilike naučiti kako pripremati neka od tradicionalnih jela s otoka Mljeta, dok su za one željne aktivnijeg provoda organizirane besplatne biciklističke ture po Nacionalnom parku.  Subota će završiti besplatnom ribarskom večerom te koncertom grupe Kopito.

Nedjelja će započeti organiziranim vježbama opuštanja uz more, a za one koji preferiraju aktivniji boravak u prirodi organizirane su vođene pješake ture.

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na: 098/97 33 196 ili na mail ane.radovic@media-val.hr

Najčitanije