16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Prvo mjesto učenici Gimnazije Kotor, Neri Franović na likovnom konkursu „Kina kao inspiracija“

Nagrađena slika

Na likovnom konkursu „Kina kao inspiracija“ koji je organizovala Konfucijeva učionica na Fakultetu za menadžment u saradnji sa Institutom Konfucije (UCG), učenica Gimnazije Kotor, Nera Franović, iz 3/2 odjeljenja, osvojila je prvu nagradu u konkurenciji srednjih škola, dok je rad učenice Anje Vukotić iz 1/1 ušao u izbor deset najboljih.

Mentorka obje učenice bila je profesorica Milodarka Stamatović Milatović.

Nera Franović

Na konkurs koji je trajao od 01.11. do 01.12.2021. godine, pristigla su 393 rada djece i mladih u tri kategorije: učenici od I do V razreda osnovnih škola, od VI do IX razreda osnovnih škola, te srednjoškolci, iz gotovo svih škola sa teritorija opština Herceg Novi, Tivat i Kotor. Učenici su mogli sami odabrati temu svojih radova, a ono što je bilo važno jeste da ih asocira na Kinu, njenu istoriju, filozofiju, kulinarstvo, geografiju, sa ciljem da se učenici upoznaju sa jednom od najstarijih civilizacija.

Velika izložba likovnih radova koji su pristigli na konkurs kao i dodjela nagrada i sertifikata za 50 najuspješnijih, biće održana u holu Dvorane Park, Herceg Novi u ponedeljak, 20.12.2021. godine u 16 sati. Izložba najboljih radova trajati će tri dana.

Najčitanije