11 C
Kotor

Slušaj online radio

Prvog Mimozinog vikenda guštanje za sve uzraste

Prvog Mimozinog vikenda guštanje za sve uzraste
Male mažoretke Gradske muzike Herceg Novi, foto Zvezdana Kujović

Uz svečano otvaranje, Berbu na rivijeri i veliki maskenbal prvi vikend 54. Praznika mimoze obilježiće još osam događaja glavnog programa, četiri sportska turnira i svakodnevna dešavanja u Parku mimoze.

Izložba cvijeća otvorena je i danas i sutra u prvoj fazi Instituta Igalo od 09 do 19 časova, a u hotelu Lazure još danas je u toku Salon vina, od 13 do 20 časova.

Baošići, mimoza, foto Zvezdana Kujović

U nedjelju, 19. februara od 12 časova biće organizovana Fešta na Škveru, koja će ponuditi gastro užitke i muzički ugođaj. Imaćete priliku da probate domaće roštule i priganice, različite delicije koje su pripremili ugostitelji sa Škvera i da kao poklon ponesete grančicu mimoze. Za muzički dio programa biće zadužen Goran Gump trio, a od 13 časova očekuje vas defile malih mažoretki i Gradske muzike Herceg Novi.

U subotu i nedjelju na programu su atraktivne trke novskim stepenicama, Mala skalinada i 9. Novska skalinada. Takmičenje za djecu, Mala skalinada počelo je u 12 časova preuzimanjem startnih brojeva, slijedi obilazak staze Novske skalinade u pratnji vodiča, a start trke za najmlađe dionicom od Škvera do Trga Nikole Đurkovića zakazan je za 15 časova.

Mala skalinada, foto Triatlon klub Herceg Novi

Novska skalinada će biti održana u nedjelju, kada će prijavljeni takmičari pokušati da „osvoje Španjolu“, trčeći skalinima od Škvera do te novske tvrđave. Preuzimanje startnih paketa počinje u 08.30 časova, otvaranje trke je u 09.30, prvi takmičar će startovati u 10.30 časova, a dodjela nagrada je planirana u 12.30 časova.

U nedjelju, 19. februara vas na rivijeri očekuje manifestacija Ukusi i mirisi februara, čiji početak je u 10 časova. Na platou ispred Doma kulture u Baošićima biće organizovan bazar domaćih proizvoda i rukotvorina, a od 11 sati zabavni program u kojem učestvuju: klapa Stari kapetan, kulturno-umjetnička društva „Sloga“ i „Igalo“, „Kulturna mreža Bijela“, „Dukati“ iz Leskovca, dječiji hor „Cvrkutići“ i animatori za djecu.

Popodne 19. februara rezervisano je za Dječiji maskenbal u Institutu Igalo. Žurka za mališane do 6 godina počinje u 15 časova, a za one starije, od 7 do 14 godina od 17 časova. Za djecu je ulaz besplatan, a ulaznica za roditelje može se kupiti na ulazu po cijeni od 3 eura.

Dječiji maskenbal, foto Zvezdana Kujović

Uveče je na programu „Priča o južnjačkom roku“, tačnije omaž bendu Lynyrd Skynyrd, od 19 časova u bistrou „Belavista“. O ovom bendu, njihovoj muzici i uticaju na svjetsku rok scenu govoriće poznavoci južnjačkog roka Nenad Vitomirović, Damir Čamdžić i Jovan Vučurović.

Ovog vikenda očekuju vas i brojni događaji u Parku mimoze – svakog dana klizanje, lokalne delicije i muzički nastupi.

Za danas je pripremljen bogat program – od 16.30 časova salsa, zumba za djecu i odrasle, plesačica sa vatrom, potom od 19 časova nastup bubnjara Dragoljuba Đuričića u sastavu Balkanska lavina, a od 20.30 časova koncert grupe Novi fosili. U nedjelju će za muzički ugođaj u Parku biti zaduženi Ognjen Gvozdenović i Happy Friday.

Dječiji maskenbal, foto Zvezdana Kujović

Na sportskom programu tokom prvog vikenda 54. Praznika mimoze su: 24. Kup mimoza u sportskom ribolovu, 44. Mimoza kup u fudbalu, 49. Kup mimoze u jedrenju i Mimoza kup u košarci za žene.

Posjetioce 54. Praznika mimoze očekuje sjajan provod uz miris mora i mimoza, nastupi regionalnih i svjetskih muzičkih zvijezda, kao i više od 50 muzičkih, gastro, kulturnih, dječijih i sportskih programa tokom 16 dana, od 17. februara do 04. marta. Organizatori su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture „Herceg-fest“ i Turistička organizacija Herceg Novi, uz podršku brojnih sponzora i prijatelja festivala.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije