15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Przanik mimoze – Velika karnevalska povorka, spaljivanje “Krnevola” i koncert Tonija Cetinskog

Foto Zvezdana Kujović – arhiva karneval

Ovog vikenda vas u Herceg Novom očekuje spektakularna završnica 54. Praznika mimoze, koju ne bi trebalo propustiti. U subotu, 04. marta gradom će se zašareniti povorka oko 800 karnevalista iz cijelog regiona, uslijediće tradicionalno Suđenje Krnevolu, a veče će zaključiti koncert regionalne muzičke zvijezde, Tonija Cetinskog.

Sjutrašnji program počinje atraktivnim takmičenjem Picigin, koje će biti održano na plaži “Raffaelo” na Toploj. Ovaj događaj je sinonim za uživanje u igri i druženju, pa će učesnike i publiku od 11 časova zabavljati sastav Mjesni odbor, a nadmetanje ekipa počinje u 12 časova. Picigin igra pet igrača plićaku, lopticom veličine dlana ili manjom, a cilj je da loptica što duže ostane u vazduhu, da se sve to začini što atraktivnijim potezima i da se igrači, kao i publika, dobro zabave.

Početak šestog Mimozinog karnevala zakazan je za 17.30 časova. Kapo Mimozinog karnevala će od Trga Nikole Đurkovića do Igala predvoditi veliku karnevalsku povorku trombonjera, mažoretki, Gradske muzike Herceg Novi i Mjesne muzike Đenović, karnevalskih grupa i delegacija karnevalskih gradova koji stižu na završnu ceremoniju velike novske fešte.

Uslijediće nastup 20 karnevalskih grupa sa oko 800 karnevalista u Igalu, a potom od 20.20 časova i čuveno Suđenje Krnevolu, optuženom za sve nevolje Novljana u protekloj godini, koji će, po staroj tradiciji, biti oglašen krivim i spaljen na plaži Bijelo mulo.

U 21 čas na scenu izlazi Toni Cetinski na platou ispred hotela “Igalo”, a njegovom koncertu prethodiće nastup Kulturno-sportskog centra “Diano”.

Večeras je na programu 54. Praznika mimoze drugi maskenbal, na kojem će nastupiti Neda Ukraden. Uz nju, od 21 čas u velikoj sali Instituta Igalo će nastupiti novski sastavi Exodusi i Trio Mare, mažoretke i Gradska muzika Herceg Novi.

U Parku mimoze, koji je ove godine oduševio sve koji su imali priliku da ga posjete, očekuje vas koncert sjajnog Nena Belana. Program počinje od 19 časova nastupom rok benda Kukavice, a Belan na scenu stupa od 21 čas.

Najčitanije