13.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Pržno – degustiran brodet

Gastronomsko-turističko zabavna manifestacija Brodet fest u organizaciji Turističke organizacije Budve, sinoć je po peti put, održan u Pržnu, čime je i zvanično označen početak ovogodišnje ljetnje sezone u ovom primorskom mjestu na Budvanskoj rivijeri.

Atraktivna fešta, okupila je više stotina posjetilaca. Program je počeo u 18 sati defileom gradske muzike, nakon čega je ispred hotela Maestral za najmlađe organizovan dječiji program.

Mališani su uz animaciju, slatkiše i ostale poslastice imali priliku da se opuste u dobro osmišljenoj zabavi koju su im pripremili organizatori.

I dok su se najmlađi zabavaljli, na rivi uz plažu, na nekoliko postvaljenih punktova, pripremano je lokalno jelo – specijalitet brodet.

U saradnji sa Udruženjem šefova kuhinje Crne Gore pripremljeno je 500 porcija brodeta, a svi posjetioci su mogli besplatno da degustiraju ovaj primorski specijalitet.

Brodet fest 2016.
Brodet fest 2016. – Pržno

Osim brodeta, pripremljene su i lokalne poslastice, koje su služene na takozvnom “slatkom kutku”, a da fešta ne može bez dobrog domaćeg vina, pobrinuli su se lokalne vinarije.

Za dobar štimung tu su bile primorske klape “Castel Nuovo” i “Škuribanda”, koje su svojim nastupom na rivi, dale mediteranski prizvuk ovoj fešti.

U večernjim satima posjetilaci su uživali u koncertu Nine Badrić i Petra Graša.

Najčitanije